boo energi logo boo energi logo
Jumbo Om Boo

Vi vann utmärkelsen Årets Nackaföretag 2019

Medlemsansökan

Om du har turen att bo i Boo Energis nätområde kan du även bli andelsägare och medlem. Som andelsägare och medlem har du möjlighet att påverka föreningens verksamhet och samtidigt bevaka dina egna intressen. Dessutom har du en chans till återbäring varje år. 

Boo Energi ekonomisk förening är en förening med en god ekonomi, vi har hög soliditet och goda framtidsutsikter. Vi är mycket stolta över att vara en av de nätägare som har bland de lägsta avgifterna för elnätet i Sverige. Både privatpersoner och företag kan bli medlemmar och andelsägare. Det som krävs är att man är nätkund i Boo Energi ekonomisk förenings elnät som sträcker sig över Saltsjö-Boo och delar av Värmdö och Vaxholm.

Vid föreningsstämman har du möjlighet att påverka hur verksamhetens eventuella ekonomiska överskott ska fördelas. Förutom den årliga föreningsstämman anordnar vi en medlemsträff varje år, där vi informerar och diskuterar aktuella frågor kring bland annat elnät och elhandel. Exempel på ämnen kan vara solceller, laddstolpar eller energispartips. Du är välkommen att komma med idéer på tema som du tycker skulle vara intressant att höra mer om. Träffarna som vi har kvällstid är något våra medlemmar värdesätter och ni får möjlighet att möta andra medlemmar under trevliga och lättsamma former.

Medlemsinsatsen i föreningen är 85 kronor, vilket den har varit sedan 1920, samt en serviceavgift som baseras på huvudsäkringens storlek i ampere. Om ni har en huvudsäkring mellan 16-25 ampere är serviceavgiften som är en engångsavgift för närvarande 4 910 kronor. Har du en huvudsäkring från 35 ampere är inträdesavgiften högre, mer information om detta finner du i medlemsansökan nedan. Serviceavgiften går oavkortat till Boo Energi-fonden som finns till för att stötta det lokala föreningslivet och unga idrottsförmågor.

Återbäring                   
Styrelsen tar ställning till om det finns utrymme för återbäring till våra medlemmar när årets resultat presenterats. Samtidigt som de tittar på utfallet för året behöver styrelsen även ta hänsyn till framtida investeringar. Viktigt att poängtera är att återbetalning endast betalas ut om resultatet medger detta. De senaste åren har återbäringen till våra medlemmar varit 10 procent på årets fakturerade belopp för elnät och elhandel (exklusive elskatt och moms), detta har redovisats som ett avdrag på fakturan för september. Vissa förutsättningar finns för att beviljas medlemsskap, som de flesta uppfyller. Längst ner på sidan finner du föreningens stadgar och medlemsansökan. 

Skriv ut medlemsansökan nedan och mejla eller posta in formuläret till oss på Boo Energi. Så snart styrelsen har godkänt din ansökan skickar vi en faktura för medlemsavgiften.

Saknar du skrivare eller har andra frågor är du välkommen att höra av dig till oss.

Telefon: 08-747 51 70 eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

pdfBlankett för ansökan om medlemskap.            pdfBlankett för överlåtelse av medlemsskap.

vara-stadgarBoo Energis ekonomiska förenings stadgar.pdf

Alla rättigheter Boo Energi 2016