boo energi logo boo energi logo
Jumbo Medlemsinformation

Vi ägs av våra medlemmar

Medlemsansökan

Bor du i Boo Energis nätområde kan du även bli andelsägare och medlem. Som andelsägare och medlem har du möjlighet att påverka föreningens verksamhet och samtidigt bevaka dina egna intressen. Dessutom har du en chans till återbäring varje år. 

Vi är en förening med en god ekonomi, hög soliditet och goda framtidsutsikter. Både privatpersoner och företag kan bli medlemmar och andelsägare. Det som krävs är att man är nätkund i Boo Energi ekonomisk förenings elnät som sträcker sig över Saltsjö-Boo och delar av Värmdö och Vaxholm.

Föreningsstämma

Vid föreningsstämman har du möjlighet att påverka hur verksamhetens eventuella ekonomiska överskott ska fördelas. Förutom den årliga föreningsstämman anordnar vi en medlemsträff varje år, där vi informerar och diskuterar aktuella frågor kring bland annat elnät och elhandel. Exempel på ämnen kan vara solceller, laddstolpar eller energispartips. Du är välkommen att komma med idéer på tema som du tycker skulle vara intressant att höra mer om. Träffarna som vi har kvällstid är något våra medlemmar värdesätter och ni får möjlighet att möta andra medlemmar under trevliga och lättsamma former.

Möte medlemsinformation

Insats och återbäring

Medlemsinsatsen i föreningen är 85 kronor, vilket den har varit sedan 1920, samt en serviceavgift som baseras på huvudsäkringens storlek i ampere. Om ni har en huvudsäkring mellan 16-25 ampere är serviceavgiften som är en engångsavgift för närvarande 4 910 kronor. Har du en huvudsäkring från 35 ampere är inträdesavgiften högre, mer information om detta finner du i medlemsansökan nedan. 

Styrelsen tar ställning till om det finns utrymme för återbäring till våra medlemmar när årets resultat presenterats. Samtidigt som de tittar på utfallet för året behöver styrelsen även ta hänsyn till framtida investeringar. Viktigt att poängtera är att återbäring endast betalas ut om resultatet medger detta. 

Skriv ut medlemsansökan nedan och mejla eller posta in formuläret till oss på Boo Energi. Så snart styrelsen har godkänt din ansökan skickar vi en faktura för medlemsavgiften.

Saknar du skrivare eller har andra frågor är du välkommen att höra av dig till oss.

Telefon: 08-747 51 70 eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Medlemsansökan 

pdfMedlemsansökan

Ansökan

Överlåtelse av medlemsskap

Om du skall flytta kan du överlåta medlemsskapet till den nya bostadsinnehavaren. Flyttar du inom nätområdet, kan du ta med dig ditt medlemsskap.  

Bor du kvar inom vårt nätområde? 

Om du kommer bo kvar i vårt elnätsområde kan du flytta med dina medlemsandelar. Du behöver inte göra mer än att teckna ett nytt elnätsavtal hos oss, så flyttar vi medlemskapet till din nya adress.

Flyttar du ut ur vårt nätområde? 

Ska du flytta till ett område där ett annat elnätsbolag verkar, kan du överlåta dina medlemsandelar till en person som flyttar in i din bostad.

När inflyttningen är registrerad behöver vi den nya medlemmens ansökan inom sex månader. Inkommer ingen ansökan avslutas ditt medlemskap i Boo Energi ekonomisk förening.  

Du och den person som flyttar in behöver båda underteckna.  

  • Ditt exemplar (frånträdande)
  • Ett exemplar till den inflyttande (tillträdande)
  • Ett exemplar till oss (Boo Energi)

Överlåtelsehandlingar i tre exemplar finner du nedan. 

pdfBlankett för överlåtelse av medlemsskap.

 Boo Energi ekonomisk förenings stadgar finns att läsa här: 

 pdfBoo Energi ekonomisk förenings stadgar

 


Välkommen!

Nu ändrar appen utseende
Alla rättigheter Boo Energi 2016