boo energi logo boo energi logo
Jumbo Generell

Tryggt och säkert!

Boo Energis nätområde

Boo Energis elnät sträcker sig över hela Saltsjö-Boo och delar av Värmdö och Vaxholm. Vi är en av de nätägare som har bland de lägsta elnätsavgifterna i Sverige. Vi sätter alltid våra kunder främst och ser till att vårt elnät är stabilt, tryggt och håller god kvalitet.

Som boende i vårt nätområde kan du bli delägare i vår välskötta förening.
Läs mer om vilka förmåner jag kan få som medlem.

Elnätsavgift från och med januari 2022

Den ökade elektrifieringen i samhället gör att det ställs helt nya krav på framtidens elnät. Vi behöver därför snabba på arbetet med att bygga ut, stärka och modernisera elnätet i området. För att kunna ge våra kunder en fortsatt trygg och säker leverans behöver vi höja elnätsavgifterna för samtliga abonnenter inom vårt elnätsområde.

Här följer några exempel på vad höjningen kan innebära i kronor, både per månad och år. Priserna höjs i genomsnitt med 11 % och är nedan angivna inklusive moms:

Eluppvärmd villa
72 kr/mån eller 865 kr/år

Villa utan elvärme
35 kr/mån eller 417 kr/år

Lägenhet
9 kr/mån eller 107 kr/år

Trots höjningen fortsätter Boo Energi att vara ett av de nätbolag som har lägst elnätsavgifter i Sverige.

pdfElnätspriser för säkring under 200 A (2022)

pdfElnätspriser för säkring över 200 A (2022)

pdfPrisblad för byggström (2022)

Vi gör en jämförelse med andra nätbolag

Energimyndigheten listar varje år alla elnätbolags avgifter och vi har jämfört oss med de andra bolagen i Stockholm. Vi kan konstatera att vi har lägst nätavgift av alla i Stockholms län.  Jämförelsen avser 2021. Energimyndigheten brukar publicera uppgifterna för elnätsbolagen under april, vi kommer kunna uppdatera prisjämförelsen därefter. 

Här kan du läsa mer om prisjämförelsen.

Myndighetsavgifter

Elnätspriset består av en överföringsavgift och en månadsavgift. Därutöver tillkommer alltid ett elhandelspris. Dessutom tillkommer såsom tidigare enligt riksdagsbeslut en myndighetsavgift på fn 51,70 kr/år (64,62 kr/år inkl. moms). Om skatter eller liknande avgifter ökar Boo Energis kostnader måste vi ta ut ett tillägg, som svarar mot denna kostnad. Sådan ändring får enligt de nya leveransbestämmelserna ske utan föregående underrättelse.

Från 2018-01-01 är alla elnätsbolag skattepliktiga för elskatt och är därmed de som debiterar elkunden för detta. Skattesatsen är bestämd till 35,6 öre/kWh (44,50 öre/kWh ink moms) från 2021-01-01. Effektkunder samt större elpannor har separata avtal.

Vilken säkring passar dig?

Vilken huvudsäkring du behöver beror främst på hur mycket el du använder och hur elförburkningen är fördelad över tid. Här kan du läsa mer om olika styrkor för säkringar.

Karta över Boo Energis nätområde

Ny karta

  Boo Energi


  Värmdövägen 657
  Box 103
  132 23 SALTSJÖ-BOO
  08 - 747 51 00
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  Alla rättigheter Boo Energi 2016

  Karta

  Adress