boo energi logo boo energi logo
Jumbo Boo Energi ekonomisk förening

Ditt lokala energibolag sedan 1920

Uppdaterad: 4 mars 2024

Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag. Vi ansvarar för utveckling och underhåll av elnätet i Saltsjö-Boo samt i delar av Värmdö och Vaxholm. Vi strävar efter ett pålitligt elnät som kan möta både dagens och framtidens krav av elektrifiering.

Vårt utbud inkluderar konkurrenskraftiga elavtal och förmånliga energitjänster som är tillgängliga över hela Sverige. Våra energilösningar förändras i takt med den tekniska utvecklingen, som vi ser är viktiga delar i uppbyggnaden av ett hållbart samhälle.

Som vår kund har du alltid möjlighet att välja ursprungsmärkt el från förnybara energikällor – såsom sol, vind, vatten och biogas. Vi klimatkompenserar dessutom extra för all el vi säljer, vilket gör att den miljömärkta elen även är 110 procent klimatpositiv.

Vi är stolta över vår lokala närhet, långa historia och vi värnar om det personliga mötet. Vi erbjuder prisvärda produkter och tjänster med teknik i framkant och med fokus på vårt klimat.

Hållbara energilösningar, där innovation möter tradition.

Boo Energis koncern är indelat i elnät (Boo Energi ekonomiska förening), elhandel (Boo Energi Försäljnings AB), och Boo Energi AB. 

Boo Energi ekonomisk förening 

Vi underhåller och utvecklar elnätet i Saltsjö-Boo samt delar av kommunerna Värmdö och Vaxholm. Vårt nätområde har en yta på 36 km2 och ägs av våra kunder och medlemmar. Vi sätter dig som kund i fokus med kunnig personal och ett säkert och tryggt elnät. 

Vi arbetar för att ha ett säkert elnät med så få avbrott som möjligt och har de senaste åren haft en leveranssäkerhet på 99,99 %.

Som andelsägare och medlem får du möjlighet att på nära håll följa vår verksamhet, samtidigt som du har chans till återbäring på din elräkning en gång per år. 

Läs mer om fördelarna som medlem.

Boo Energi Försäljnings AB

Vi vill att du ska känna dig trygg och lita på att vi alltid erbjuder prisvärda elavtal med generösa avtalsvillkor. Hos oss får du ett timavräknat elavtal där du själv har möjlighet att påverka din elräkning. 

Du kan välja att köpa el från förnyelsebara energikällor, 100 % miljömärkt som kommer från sol, vind, vatten och biogas. För all el, oavsett ursprung, har vi valt att klimatkompensera extra motsvarande 10 % av vår elförsäljning.

Energilösningar 

Vi ser att laddlösningar, solpaneler och lagring är en viktig del i uppbyggnaden av ett hållbart samhälle och levererar och installerar energilösningar till privatpersoner och företag.

Boo Energi AB

Vi hjälper gärna till om er förening eller samfällighet behöver bygga om, uppgradera till LED-belysning eller kanske bygga till en befintlig belysningsanläggning?

Vi kan även undersöka om det finns möjlighet att energieffektivisera, till exempel genom att se över säkringsstorleken för ert nätabonnemang.            

Boo Energis organisation

 Organisation 2024

Årsredovisningar för respektive bolag 

Här kan du se våra årsredovisningar

Alla rättigheter Boo Energi 2024