boo energi logo boo energi logo
Jumbo Anslutning

El till ert nya hus, när det byggs och när det är klart

Servisändring

Uppdaterad: 3 oktober 2022

En servisändring är när vår inkommande elkabel måste modifieras på något vis. Till exempel bytas ut till något kraftigare, ändras från luft till mark, justera läge mm. 

Om elservisen skall bytas ut, gäller samma ordning som vid nyanslutning. Skillnaden är bara att ni inte behöver skicka in något nätavtal (abonnemangsanmälan) eller betala fakturan i förskott, se nedan.

Servisändring

Servisändring - steg för steg 

1.Ta kontakt med en behörig elinstallatör, det är genom elinstallatören ni beställer servisändringen.

2. Elinstallatören gör en anmälan via föranmälan.nu , minst en månad innan ni vill att strömmen kopplas in. Om det gäller en servisändring till över 50A kan vi behöva förstärka elnätet, så var ute i god tid.

3. Till elinstallatören skickar vi ett installationsmedgivande som används som färdiganmälan. Installatören skickar sedan tillbaka färdiganmälan till oss med information om din elanläggning och när den är klar för att ta emot ström från elnätet.

4. Under tiden har ni grävt ner, på ett djup av 0,4 m-1,0 m, gula elrör som är invändigt släta och minst 75 mm i ytterdiameter från en av oss anvisad punkt vid tomtgränsen och till anslutningspunkten vid huset. Röret får inte passera igenom eller under huset. Lämna rörändarna synliga och tätade i båda ändar.

5. När dessa punkter är utförda kommer våra trevliga montörer och drar kabel i röret, sätter upp elmätaren och kopplar på ström.

Tänk på att vid ändring av elservisen till villor, sommarstugor, radhus och kedjehus är fasadmätarskåp ett krav. Det kan i vissa fall passa med mätarkabelskåp.

Ni hittar samtliga priser och dokument ni behöver i kolumnen till  höger. Fyll i och skicka in via e-post eller brev.

Känner ni att ert ärende inte passar in som ordningen vid nyanslutning är ni välkommen att höra av er.

Anders Dahlin


08-747 51 60
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2024