boo energi logo boo energi logo

I går stängde vi strömmen för ca 30 hushåll

Den 23 november stängde vi av strömmen för ca 30 hushåll för att kunna plocka bort nedfallna grenar och träd. Avbrottet varade melllan 12:45 till 15:45.

Adresser som berördes av elavbrottet: 

 • Graningevägen 40-76
 • Samt alla fastigheter söder om Graningevägen 40-76
 • Gransäter
 • Skogshyddan
 • Väsrta Ekedal
 • Åstorp
 • Lindesvik
 • Farstabro

Röjningen av träd och grenar fortsätter och den 24 november stängde vi av strömmen för ca 10 hushåll på Djurgårdsvägen. Det blev ett kortare avbrott än väntat. Våra montörer var riktigt snabba och klara på minde än 30 minuter.

Aktuell driftinformation  

Det har varit flera strömavbrott under perioden 20-21 november som vi åtgärdat allt efter vi fått in anmälan. Söndag 20 november var det två större avbrott på grund av snötyngda träd som kom i kontakt med våra ledningar som då kopplades ifrån. I övrigt var det många mindre fel av samma orsak.

Igår måndag 21 november fortsatte arbetet med träd som ramlade på våra ledningar som då medförde många avbrott men få kunder vid varje händelse. På kvällen inträffade ett större avbrott i samband med ett åsknedslag vilket medförde att en många kunder vid Kils Gård, Graninge och Farstasundet var var utan ström i ca 20 min.

Idag tisdag har vi endast ett känt strömavbrott som skall åtgärdas och vi kommer fortsätta att inspektera och avlägsna träd som ligger på ledningar där inga avbrott skett. Förutom elledningar finns det ledningar för telefon och vägbelysning, dessa kommer vi inte vidta några åtgärder med utan får hänvisa till dessa anläggningsägare direkt.

Vi har jobbat med full styrka tidig morgon till sen kväll i olika skift och på natten har verksamheten gått ned till det mest akuta för att kunna arbeta i dagsljus men även inte riskera vår personal med nedfallna träd och grenar i mörkret.

Om ni har strömavbrott var vänlig och kontakta oss på telefon 08-747 51 00.

Ser ni träd på ledningar mejla oss gärna till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., ange en gatuadress där trädet ligger på ledningen så kommer vi ta hand om detta allt eftersom. 

Vid träd som hänger på ledningar och ledningen hänger lågt över vägen och begränsar framkomligheten vänligen ring oss på telefon 08-747 51 00.

IMG 20221121 180613

Egenkontroll vid strömavbrott

Om det skulle bli strömavbrott har vi beredskap dygnet runt. Innan du tar kontakt med vår beredskapspersonal kan ni själva kontrollera några saker.

Titta på vår film "Vad kan jag själv kontrollera vid strömavbrott" eller läs våra tips nedan.

 • Kontrollera jordfelsbrytare så att den är tillslagen och inte har löst ut. 
 • Om dina närmaste grannar har ström finns felet troligen i ditt hus eller lägenhet. 
 • Kontrollera så att huvudsäkringarna är hela, dessa finner du vid elmätaren. 
 • Om du har säkringar hemma byt alla tre, men slå ifrån huvudbrytaren först. Ögat kan ha bränt fast och sitter kvar, även fast säkringen är trasig. 

Om ni forfarande har fel på elleveransen efter kontroll, hör av dig till vår beredskapspersonal på vår jourtelefon 070-428 88 88.

Avbrottsstatistik 

Enligt ellagen och Energimarknadsinspektionens föreskrifter så ska elnätets leveranssäkerhet redovisas. Det finns inga definitioner på vad som ska redovisas så Boo Energi väljer att redovisa den totala tillgängligheten, total avbrottstid och totala antalet avbrott.

Total tillgänglighet (inkl. aviserade/ ej aviserade avbrott i eget nät): 
99,9999223 %

Total möjlig distribution i tid:
121 869 120 timmar

Total avbrottstid orsakad i eget nät (inkl. aviserade avbrott):
94,69 timmar

Total avbrottstid orsakad av överliggande nät:
0 timmar

Antal aviserade avbrott:
30 st

Antal långa avbrott* orsakade i eget nät:
60 st

Antal långa avbrott* orsakade av överliggande nät:
0 st

*) Med 'långt avbrott' avses per definition ett avbrott som varar mer än 3 min.

Siffrorna ovan avser 2021.

Avbrottsersättning 

Om du har varit utan ström i mer än tolv timmar, kan du som kund ha rätt till avbrottsersättning. Det kan du läsa mer om här.

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress