boo energi logo boo energi logo

Anvisningspris

Uppdaterad: 15 april 2024

Elpriset vi vill att ni undviker

  • Om du vid flytt inte aktivt väljer att teckna ett elhandelsavtal, eller om du via ett aktivt val har sagt upp ditt enhandelsavtal utan att välja ett nytt avtal, blir du anvisad ett avtal med ett anvisningspris.
  • Anvisningspriset är en dyr prisprodukt och vi rekommenderar att ni gör ett aktivt val av någon av Boo Energis andra prisprodukter, såsom Boo-portföljen, Bundet elpris eller Rörligt elpris.
  • Vid inflyttning måste ett elnätsavtal tecknas för att få en elleverans. Elnätsavtalet tecknas med den lokala elnätsägaren, vilket i detta fall är Boo Energi ekonomisk förening. Om inget aktivt val av elleverantör görs, får elleveransen en anvisad elleverantör, vilket i Boo Energi ekonomisk förenings fall är Boo Energi Försäljnings AB.
  • Det är den enskilde konsumentens ansvar att ta kontakt med ett elhandelsbolag för att få avtalade priser, som i de allra flesta fall är bättre än det anvisningspris man får tilldelat. Som anvisningsleverantör försöker dock Boo Energi Försäljnings AB via telefon, brevutskick samt via information på hemsidan, informera de kunder som inte har gjort ett aktivt val om att de bör teckna ett bättre elavtal än anvisat pris.
  • För aktuell prisnivå för anvisat pris, se tabell nedan.
  • Anvisningspris omfattar kostnad av elkraft, elcertifikat samt Boo Energis påslag. Utöver detta innehåller elfakturan moms.

 

  • Från 2018-01-01 är formeln för Boo Energis anvisade elpris för aktuell månad enligt följande:
  • Svk:s schablonmånadsmedelvärde + Boo Energis elcertifikatpris + anvisningsprisets påslag + moms.
  • Månadsavgift tillkommer. 

Priser (rörligt elpris exkl. fast avgift) 

DatumElpris exkl. momsElpris inkl. momsPrisområde
November 2021 121,77 öre/kWh 152,21 öre/kWh 3
       

Jämförpris (rörligt elpris + fast avgift) inkl. moms

DatumLägenhet            
(2 000 kWh)            
Villa utan elvärme        
(5 000 kWh)        
Villa med elvärme
(20 000 kWh)
November 2021  174,71 öre/kWh             161,21 öre/kWh         154,46 öre/kWh
       

Elnätkostnad tillkommer och faktureras vanligtvis av din elnätsägare. Elnätsägaren debiterar också elskatt från 2018-01-01.

Alla rättigheter Boo Energi 2024