boo energi logo boo energi logo
Jumbo - Elavtal start

Elavtal utan dolda avgifter eller onödiga påslag

Boo-portföljen

Boo-portföljen är den prismodell som våra kunder uppskattar mest. När ni väljer Boo-portföljen låter ni våra professionella elhandlare, som bevakar elmarknaden på heltid, hantera inköpen av el åt er.

Ni behöver inte tänka på hur eller när elen köps in. Det gör våra elhandlare. De bevakar ständigt marknaden, väder, valuta, fyllnadsgrad i vattenmagasin och världens händelser i stort. Allt för att kunna köpa in elen vid de tillfällen när de anser att priset är rätt.

Slutpriset för alla tusentals kunder som har Boo-portföljen blir resultatet av alla elinköpen som räknas av mot marknadens rörliga elpris, vilket innebär att du får ett tryggt elpris över tid där du även kan påverka ditt elprissnitt genom att minska elanvändningen när elen är som dyrast.

Boo-portföljen ses därmed varken som ett fastprisavtal eller ett rörligt elpris. Det är en smart mix av flertalet genomtänkta elinköp i kombination med det rörliga elpriset där ni som kund kan påverka slutpriset ytterligare genom att försöka styra elanvändningen så att man använder så lite el som möjligt under de timmar på dygnet när den är som dyrast.

Fördelar med portföljförvaltning (Boo-portföljen):

  • Historiskt lägre snittpris än rörligt elpris (2015-2022)
  • Långsiktigt riskminimerat och bra elpris över tid
  • Parerar elprisets kraftiga svängningar (minskar riskerna vid högt elpris)
  • Fler kunder i en och samma volym ger stabilitet och riskminimering

Boo-portföljen har dessutom utmärkta villkor, endast tre månaders uppsägningstid. 

I Boo-portföljen ingår kostnad av elkraft, elcertifikat, portföljens förvaltade resultat samt Boo Energis påslag. Utöver detta tillkommer moms. Enkelt formulerat, vi tar inget extra för denna utmärkta produkt, inga dolda avgifter eller obehagliga överraskningar och självklart är elen förnybar. 

Boo-portföljen jämförs med rörligt elpris

Bilden nedan visar en jämförelse mellan Boo-portföljen och rörligt elpris till och med oktober 2022 i prisområde 3. Priset inkluderar elkraft, elcertifkat, kundunik eluttagsprofil, påslag och moms. (inkl. moms). Exklusive marknadsprisanpassning. 

Jämförelse Boo portföljen och rörligt elprispng

Boo-portföljen - Så här går det till

Boo-portföljen är en produkt där vi samlar flera kunders beräknade elvolym till en stor volym. Professionella elhandlare köper el till Boo-portföljen på Elbörsen vid de tidpunkter då de anser att elen är prisvärd. Faktorer elhandlarna tar hänsyn till är bland annat väder, valuta, svensk-, nordisk- och världspolitik samt produktionskapacitet.

Inköp görs upp till 36 månader framåt i tiden (innevarande år samt ytterligare 24 månader framåt). Handeln på elbörsen sker i finansiella kontrakt. Efter leverans av el räknas de finansiella kontrakten och därmed resultatet (plus eller minus) av mot aktuellt spotpris (rörligt elpris), timme för timme. Genomsnittet av alla finansiella avräkningar mot spotpriset för en månad blidar ett pris som ihop med Boo Energis påslag samt elcertifikatskostnad blir faktiska elpriset för aktuell månad. Moms tillkommer.

När en ny kund vill ansluta sig till Boo-portföljen, vilket resulterar i att portföljens totala volym och värde kommer ändras, behöver man marknadsanpassa den nya kundens pris, så att pris- och volymnivån harmoniseras ihop mellan befintlig portföljs pris- och volymbild med den nya volymen och det aktuella priset som råder på marknaden. Denna prisharmonisering kallas för marknadsprisanpassning, och det innebär att den nya kundens avvikande prisbild mot portföljens pris, redovisas som en extra post i form av extra avgift eller extra rabatt mot portföljens pris. Marknadsprisanpassningen sker under ca 18 till 24 månader. Om ett företag som har marknadsprisanpassning avslutar sina elinköp via Boo-portföljen kan resterande summa justeras på sista fakturan.

Elnätkostnad tillkommer och faktureras vanligtvis av din elnätsägare. Elnätsägaren debiterar även elskatt från 2018-01-01.

Se aktuella priser för ditt bostadsområde här

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress