boo energi logo boo energi logo
Jumbo Generell

Vi fick utmärkelsen Årets Nackaföretag 2019

Ny koncern vd till Boo Energi - Per Svenningsson

I samband med att Boo Energi fyller 100 år tillträder nackabon Per Svenningsson som ny vd för koncernen. Per tillträder den första september 2020 och kommer närmast från rollen som vd för Vattenfall InCharge som erbjuder elbilsladdning till företag och privatpersoner inom bolagets samtliga europeiska marknader. Per har lång erfarenhet från branschen och har under många år haft ett flertal ledande positioner inom Vattenfall med ansvar för både försäljning och produktutveckling.

Per vid datorn 20200831 3

Rekryteringen av en ny vd har pågått under våren 2020 och den 8 juni, vid Boo Energis årsstämma blev det klart att Per Svenningsson tar över rollen som ny koncern-vd.

 • Vi är mycket glada över att Per Svenningsson tar över som vd och koncernchef för Boo Energi. Han har en gedigen ledarerfarenhet från elbranschen och har som boende i Kummelnäs sedan 25 år en god, lokal förankring vilket var en viktig parameter i rekryteringsprocessen, säger Göran Hult, styrelseordförande i Boo Energi ekonomisk förening.
 •  Jag ser fram emot att som vd vara med och leda 100-åringen Boo Energi in i framtidens energilandskap. Boo Energi är ett välskött bolag med stor potential och höga miljöambitioner, lite av en oslipad diamant, säger Per Svenningsson. 

Samhället och elbranschen står inför en rad både utmanande och spännande förändringar. Både privat- och företagskunder ställer högre miljökrav och efterfrågan på smarta energilösningar ökar vilket visar att det är många som vill vara med och driva en positiv förändring för kommande generationer. Boo Energi är medlemsägt och i framkant när det kommer till hållbar omställning, sedan den 1 mars erbjuder föreningens säljbolag el som är klimatpositiv. 

För mer information vänligen kontakta:

Göran Hult, styrelseordförande Boo Energi ekonomisk förening, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Per Svenningsson, verkställande direktör Boo Energi, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerat 2020-09-01

Nu plockas luftledningen vid Lagnövägen ner

Den 7 september startar vi ett arbete med att ta ned högspänningslinjen som går från Lagnövägen och fortsätter upp i skogen.

Först kommer vi ta bort sly och kvistar för att vår traktor ska kunna röra sig i terrängen, sedan kommer vår entreprenör som utför arbetet att systematiskt börja ta bort stolpar och fästen.

Hushållen får nu ström via de nya fräscha kablar vi lagt i marken, detta gör att risken för strömavbrott minskar, exempelvis vid hård blåst och vi får dessutom en vackrare natur.

Den entreprenör vi anlitat har stor vana av sådant här arbete och beräknas hålla på under ca två veckor.

Jocke i skogen. 3

Publicerat 2020-09-04 

Leveranssäkerhet och avbrottsersättning 

Våra myndigheter är måna om att du som kund känner till dina rättigheter som elanvändare och de vill att vi informerar om leveranssäkerhet och din rätt till avbrottsersättning varje år. Vi på Boo Energi vill självklart också att du ska känna till dessa. 

Information om vår leveranssäkerhet och din rätt till avbrottsersättning och skadestånd finns att läsa mer om här.

Har du funderingar kring detta är du självklart alltid välkommen att ringa till oss, 08-747 51 70.  

Boo Energi fyllde 100 år den 30 maj

Lördagen den 30 maj 1920 träffades ett antal personer i Sågtorps skola för att diskutera det gemensamma intresset att anskaffa och nyttja elektricitet. Boo Elektriska Distriubutionsförening bildas och 5 km elledningar köptes in. I dag 100 år senare finns närmare 14 000 hushåll anslutna till Boo Energis elnät. Vårt nätområde täcker Saltsjö-Boo i Nacka kommun samt delar av Vaxholm och Värmdö kommun. Alla som bor i området har möjlighet att bli delägare även idag. Som medlem har man möjlighet att påverka och även en chans till återbäring varje år.

Vi firar istället 101 år på Ormingekarnevalen den 29 maj

Då Ormingekarnevalen alltid firas den sista helgen i maj tyckte vi att det var ett  utmärkt tillfälle att fira vårt 100 års jubileum där, men som ni alla vet kom ett virus. Ormingekarnevalen är dessvärre för första gången inställd på 41 år och vi hoppas istället kunna fira vår 101 årsdag med pompa och ståt.  

 Här kan ni läsa mer om Ormingekarnevalen.

Uppdaterat den 15 juni.. 

Svartlistat elbolag ringer till våra kunder 

Vi har från flera oberoende privatpersoner och representanter för företag fått höra att ett elbolag ringer till er kunder. De säger ibland att de ringer från Boo Energi eller Nacka Energi med uppdraget att de ska förbättra ert befintliga elavtal.

Det räcker med att ni säger ett "ja" i telefon och så har ni godkänt ett elavtal som gissningsvis har ett högre elpris än vad du har hos oss, samt att du är bunden till den nya svartlistade elleverantören i 2 år.

Vårt tips är att be dem sända över ett avtal per e-post, så att ni i lugn och ro kan se hur deras erbjudande ser ut. Ring gärna till oss och jämför innan du signerar ett nytt långt avtal. Publicerat den 29 april. 

Vi tar inte emot besökande 

I och med de omständigheter som råder just nu har vi beslutat att inte ta emot besökande här på kontoret. Ni är varmt välkomna att ringa eller mejla oss. Har ni blanketter eller avtal ni vill lämna, går det bra att lägga i vår låda i dörren. Ni når oss tillsvidare per telefon och e-post. 

08-747 51 70 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boo Energi inför klimatpositiv el

Elbolaget Boo Energi Försäljnings AB nöjer sig inte med att vara klimatneutrala och kompensera för exakt de koldioxidutsläpp som kundernas elförbrukning orsakar. Genom att gå ännu längre och ge stöd till två globala miljöprojekt bidrar företaget till att binda mer växthusgaser än vad elen ger upphov till. På så sätt är all el som säljs av Boo Energi från och med 1 mars i år klimatpositiv.

- Det finns ingen tid att förlora och världen har inte tid att vänta. Omställningen till minskad klimatpåverkan måste ske snabbt och därför skrider vi till verket redan nu och tar vår del av ansvaret. För varje kilowattimme som våra kunder köper, minskas de globala utsläppen, säger Fredrik Heleander, VD på Boo Energi.

- Trots att vi enbart säljer el från förnyelsebara källor som sol, vind, vatten och biogas orsakas ändå påverkan på klimatet ur ett livscykelperspektiv. En solcellsanläggning måste, precis som ett vind- och vattenkraftverk, tillverkas, fraktas och sättas upp och någon gång tas ned igen, processer som bidrar till utsläpp. Vi nöjer vi oss inte med att enbart kompensera för denna klimatpåverkan utan för ytterligare tio procent. På så sätt blir vi klimatpositiva till 110 procent.

Stöder två projekt i Kina
Kompensationen beräknas med hjälp av The GreenHouse Gas Protocol, den mest använda standarden för att beräkna utsläpp av växthusgaser. Eftersom Kina just nu är det land i världen som står för störst miljöpåverkan harBoo Energi valt att stödja två kinesiska projekt. I ett av projekten omvandlas avfallet från ett antal byar till miljövänlig biogas och till gödsel för jordbruk. Biogasen används för matlagning och uppvärmning som ersättning för eldning av kvistar och kol. Dessutom ges stöd till ett kinesiskt vindkraftprojekt för att minska beroendet av kolkraft.

- Vi har valt två projekt i Kina då det är det land som har mest utsläpp i hela världen. De två projekt som vi investerar i minskar inte bara utsläppen utan skapar också lokala arbetstillfällen och en mer hållbar ekonomi, säger Fredrik Heleander.  

Redan 2014 började Boo Energi att sälja el enbart från förnyelsebara källor. Klimatkompensationen som infördes 1 mars 2020 innebär inga prishöjningar för bolagets kunder.  

För mer information vänligen kontakta:

Fredrik Heleander
VD Boo Energi Försäljnings AB
Mobiltelefon: 0704-28 88 87
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Här kan du läsa mer om vad klimatpositiv el innebär.  Publicerat den 10 mars 2020. 

Givewatts

I vårt senaste nummer av Elkontakten ber vi våra kunder svara på ett quiz, för vart 20:e inkommet svar skänker vi 500 kronor till organisationen Givewatts. 

Här kan du se hur många som svarat och hur stort vårt bidrag till organisationensom som bidrar till minskad energifattigdom är uppe i. 

Ett svartlistat elbolag ringer till Boo Energis kunder. 

För närvarande ringer ett elbolag som inte är Boo Energi till våra kunder. De presenterar sig som Boo Energi eller säger sig harr ett samarbete med oss och vill att du ska teckna ett nytt elavtal.
Vi vill vara tydliga med att vi inte har något samarbete. Vi vet inte hur deras erbjudande ser ut, men jämför noga innan du tackar ja.


Ring gärna oss, så berättar vi hur ditt elavtal ser ut idag och vad som är viktigt att tänka på när men väljer elleverantör.  08-747 51 70. 

Elbilsladdning

Har du en elbil eller laddhybrid som du laddar regelbundet i vårt nätområde? För att på bästa sätt kunna effektivisera och fortsatt hålla hög kvalitet på elleveranserna skulle vi uppskatta om du som laddar din bil informerar oss. 

- Vilken adress bor du på och när på dygnet laddar du vanligtvis laddar bilen?

- Har du laddstolpe eller laddbox?

Skicka oss gärna ett mejl och skriv elbilsladdning i ämnesraden, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Avgrävd kabel

Strax efter klockan halv åtta den 27 januari grävdes en av våra kablar av. Vi kunde snabb koppla om strömmen till andra ledningar så avbrottet för våra kunder blev kort. Efter en titt på skopan som kom i kontakt med kabeln försår man vilken fara en elkabel kan innebära. Vi kommer under veckan att laga den avgrävda kabeln. Publicerat: 2020-01-27

Elskadad skopa

Strömavbrott på Tollareslingan 24-52

Idag den 13 januari behövde vi bryta strömmen för boende som bor på Tollafreslingan 24-52. Avbrottet varade i ungefär 1 timme och avbrottet var nödvändigt för att laga kablar som skadats.. Publicerat den 13 januari. 

Elskatt och elnätsavgift höjs den 1 januari 2020

Regeringen harr fastställt den nya elskatten som ökar från 34,7 öre/kWh till 35,3 öre/kWh (44,12 öre/kWh inkl. moms)

För att kunna behålla en god leveranssäkerhet och för att kunna stärka elnätet i samband med stora utbyggnader i Saltsjö-Boo höver Boo Energi ekonomisk förening elnätspriset från årsskiftet. Vi fortsätter trots detta att vara ett av de nätbolag har som har de lägsta elnätsavgifterna i Sverige. Publicerat 2019-12-18

Boo Energi i "Passion för energi"

I det senaste numret av energibranschens tidning"Passion för energi" finns en artikel som handlar om Boo Energi och vår populära träningsapp "E2E Boo Energi". Bilderna är tagna en het dag i augusti på ett av våra tabatapass som vi har här på Värmdövägen varje måndag. Vi gör också "plankan" och armhävningar på eftermiddagsfikat varje dag. Tidningen finns att läsa i pdf format på Supporterföretagets TMJ groups hemsida.

Publicerat 2019-10-21

Passion 3 bilder

Vi på Boo Energi ringer alltid själva, vi arbetar inte med någon partner.

Vi på Boo Energi strävar hela tiden efter att ge en nära och genuint bra service. Vi vill att våra kunder gillar oss och att de stannar för att de vet att vi hela tiden gör vårt bästa för att de skall få ett tryggt och säkert elnät och betala rätt pris för sin miljömärkta el.

Tyvärr finns det andra i branschen som arbetar mer kortsiktigt. De tar kontakt med dig och berättar att de har ett fantastiskt erbjudande, många gånger har de också koll på att din nuvarande leverantör har jättehögt pris. De erbjuder dig sedan att teckna ett nytt elavtal som i själva verket är både dyrare och avtalet har en lång bindningstid som du inte kan ta dig ur.

Vi har fått information om att det nu finns en leverantör som ringer till våra kunder och uppger att de är en partner till oss Boo Energi och vill förbättra avtalsvillkoren. De anger sedan felaktiga priser som låter kanonbra, men i slutändan blir det istället dyrare och du som kund har två års uppsägningstid.

Vi vill uppmana dig att i lugn och ro jämföra innan du gör ett byte, titta på alla delar av elpriset och var noga med att läsa på vilka avtalsvillkor som gäller.

Energimarknadsinspektionens hemsida finns en lista över de elbolag som har många klagomål under lång tid. Ett tips är kika på den listan innan ni ingår ett avtal.

Inlägget publicerat 2019-10-11

Vi har låga elnätsavgifter, utan att tumma på kvalitet eller service! 

Nils Holgersson-gruppen, med representanter från Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och SABO redovisar fakta om prisnivåer och prisskillnader som finns mellan olika kommuner för sophämtning, VA, el och fjärrvärme. Först för 2019 års Nils Holgersson-undersökning är elnät. Där de redovisar prishöjningar för elnätet från 2014 fram till idag. Nils Holgersson-undersökningen tar med de elnätsföretag som finns centralt i en kommun, vilket gör att Boo Energi aldrig kommer med i rapporten då fler elnätsföretag finns i kommunen. Vi vill därför visa hur vår elnätsavgift har utvecklats under samma period.

Vi på Boo Energi är det företag som har bland de lägsta elnätsavgifterna i Sverige och det syns tydligt att vi även är ett av de elnätsägare som varit försiktig med att höja avgiften under de senaste fem åren. Den översta bilden är tagen från Nils Holgerssonsgruppens hemsida. Publicerat 2019-06-28

Diagram över Elnätsavgifterna i Sverige mellan 2014-2019

Nu borrar vi under Värmdöleden

Boo Energis elledningar som går över den hårt trafikerade Värmdöleden är svåra att underhålla, då trafiken måste ledas om eller stoppas när luftledningen ska ses över.

Våra nya kablar skall därför läggas ner i rör under vägen. 350 meter kommer vi att behöva borra, detta gör några specialister åt oss. När den nya biten elnät är på plats under jord kan vi påbörja arbetet med att ta ner luftledningen. På sikt ger detta ett hållbarare, tryggare och mer prisvärt elnät. Inlägget publicerat 2019-06-26

Klocktorp JPEG

Mycket väl godkänd - igen!

Supportföretaget TMJ Group, genomför regelbundet kundnöjdhetsundersökningar inom energibranschen. De har gjort ett slumpmässigt urval och intervjuat 307 personer som är kunder hos oss på Boo Energi.

Vi fick vid den senaste mätningen i april Mycket väl godkänd med ett nöjdhetsindex över 75 på en skala mellan 0-100.

Nöjdhetsindex berör följande frågeområden:

 • Spontan uppfattning
 • Tillgänglighet
 • Bemötande
 • Kompetens
 • Tydlighet i besked/svar
 • Hjälp vid störning/avbrott - Leveranssäkerhet
 • Hemsida
 • Klagomålshantering
 • Fakturaförståelse
 • Prisvärdhet

Nedan har vi listat några av de kommentarer vi fått från er kunder:

 • Jag är väldigt nöjd med Boo Energi främst för att de har så bra service. Man får så himla bra respons.
 • Appen som de har är ju jättebra! Den får folk att komma ut och röra på sig. Den har triggat oss att slå alla rekord.
 • Det har fungerat utmärkt med Boo Energi. Jag har haft dem som leverantör i 30 år och det har alltid fungerat utmärkt.
 • Jag är oerhört förtjust i Boo Energi, jag är verkligen positivt överraskad att ett elbolag kan bli så pass personligt.
 • Jag var på ett trevligt möte som handlade om solpaneler i Boo Energis regi, det var trevligt och intressant.
 • Man blir bemött på ett bra sätt och de tar en på allvar när man ringer in. Inte som vissa andra företag som säger att man ska återkoppla så händer det aldrig.
 • Man kommer alltid fram till någon som är glad och peppad liksom. Annars ibland när man ringer till företag så kan vissa låta väldigt uttråkade och nästan lite arga för att man ringer.
 • De reder ut saker snabbt och man får konkreta svar på frågor.

Tack till alla er som deltagit i undersökningen! 

Inlägget publicerat 2019-06-25. 

Ormingeringen

Just nu pågår ett arbete med markförläggning av kablar för att ersätta befintliga luftledningar från Vattenfalls ställverk runt Krokhöjden till Myrsjöskolan. Kommunen har för avsikt att bygga fler bostäder i området. En entreprenör utför arbetet med markförläggningen av Vattenfalls och Boo Energis kablar och den första etappen från Kummelbergets industriområde till Vattenfalls ställverk beräknas vara klar kring midsommar.

Etapp två från Vattenfalls ställverk via Mensättravägen till korset vid Myrsjöskolan beräknas vara klart till årsskiftet. I och med detta blir Boo Energis elnät både föryngrat och förstärkt. Inlägget skrivet: 2019-05-06

Vattenfall Otera Mindre

Nytt elnät på Koviksudde

På bilderna nedan ser ni våra montörer Mikael och Niklas som just nu arbetar med att driftsätta det nya elnätet i vårsolen ute på Koviksudde.

Vi kommer successivt att släppa på el till de nya transformatorstationerna, kablarna och kabelskåpen. Så småningom kommer alla fastigheter att vara inkopplade på det nya nätet och elen kommer i nya robusta och säkra elledningar.

Under stormen Alfrida i januari så var Koviksudde ett av våra hårdast drabbade områden med många strömavbrott som följd. När ombyggnadsarbetet är klart och de gamla luftledningarna är borta så kommer framtida stormar inte alls att påverka elförsörjningen på samma sätt.

Ni som har en fastighet på Koviksudde har i samband med utbyggnaden för vatten och avlopp fått en ny elservis till er fastighet. Viktigt är att VA och el samordnas när det är dags att gräva på tomten. Hör av er till oss innan ni sätter igång. Inlägget skrivet 2019-04-10Två bilder


Boo Energi - Årets Nackaföretag 2019!

Vi känner en enorm stolthet att i år få utmärkelsen Årets Nackaföretag 2019! 

Motivering som följer: 
Boo Energi utmärker sig med ett starkt engagemang för miljö och hälsa. Med träningsappen stimulerar de till ett hälsosamt liv som också ger kunderna en sänkt energikostnad. Dessutom bidrar Boo Energi, genom Boo-Fonden, till en mer glädjefylld tillvaro för regionens barn och ungdomar. Boo Energi Ligger i framkant för omställning till solenergi och erbjuder alltid 100% miljömärkt el. Med en imponerande utveckling skänker årets pristagare ett mervärde till Nacka och bidrar till samhällets utveckling långt utanför sitt verksamhetsområde.
 

Pris

Boo Fonden

Boo fonden stöttar varje år hundratals människor i föreningslivet. 

Syftet med fonden är att kunna hjälpa så många som möjligt att känna glädje tillsammans med andra, vara en del av en grupp, bli sedd. Vi vet att det ibland kan vara svårt för både föreningar och föräldrar att få pengarna att räcka till och vi på Boo Energi känner verkligen glädje över att kunna stötta.

Alla de som ansökt från fonden har fått återkoppling per e-post. Certifikatsutdelning till alla bidragstagare hölls på Tele2 Arena. 


Alla rättigheter Boo Energi 2016