booenergi logotyp  booenergi logotyp

Nyheter från Boo Energi

Extra energi till rätt plats

Tack för alla ansökningar vi på Boo Energi har fått in till vår fond Extra energi till rätt plats!

Ansökningarna kommer från enskilda personer men även från föreningar, och vi har fått möjligheten att hjälpa till inom flera olika sporter! Via Extra energi till rätt plats kommer vi under 2017 stötta flera hundra utövare med allt från utrustning och medlemsavgifter till teambuilding och idrottsevent!

Tanken med fonden Extra energi till rätt plats är att kunna hjälpa till på lokal nivå så att så många som möjligt ges möjligheten att utöva och förbättra sig i den aktivitet de vill pröva eller som de brinner för. Vi väljer att hjälpa till lokalt just för att vi är ett lokalt företag som vill ge möjligheten till att de i vår närhet ska känna gemenskapen i föreningslivet.

- Fonden är nystartad, så det är första året vi bidrar på detta sätt. Spannet av olika aktiviteter och olika situationer de personer vi stöttar är enormt, och det är inspirerande samtidigt som känslan är väldigt stark. Nu har vi möjligheten att ge alla dessa utövare, tränare och föreningar möjligheten till bättre förutsättningar och starkare gemenskap. Det känns riktigt bra, säger Fredrik Heleander, VD på Boo Energi Försäljnings AB.

Alla som ansökt från fonden blir kontaktade under december, så det blir en fin julklapp som skänker värme och hopp om en bättre framtid.

Läs mer

Elskatteflytten - från elhandel till elnät

Riksdagen har beslutat att skattskyldigheten för energiskatt på el ska flyttas från elhandelsföretagen till elnätsföretagen från den 1 januari 2018. Flytten av skatten innebär inga ökade kostnader för dig som kund, bara att skatten du betalar syns brevid posten för elnätskostnader och inte elhandelskostnader.

För dig som både är elnät- och elhandelskund hos Boo Energi har det ingen praktisk betydelse men för dig som köper din el någon annanstans ifrån blir det en förändring. Det är då viktigt att du bevakar att din elhandlare inte fakturerar dig elskatt för förbrukning som sker efter 31 december 2017.

Din elnätsfaktura från Boo Energi kommer alltså utöver elnätsavgifter också innehålla elskatt. 

Om du vill veta mer om energiskatten på el i Sverige hävisar vi till Skatteverket.

Läs mer
Alla rättigheter Boo Energi 2016