boo energi logo boo energi logo
Jumbo Solceller

Vill du bidra till Sveriges elförsörjning?

Våra växelriktare

Uppdaterad: 24 april 2023

Vi installerar kompletta, nyckelfärdiga solcellspaneler och vill att du ska få den bästa möjliga solcellsanläggningen till din villa, bostadsrätttsförening eller företg. 

Vi har alltid hållbara kostnadseffektiva helhetslösningar med teknik och materialval i framkant, vi vill att ni ska känna att ni gjort ett bra val och en ekonomiskt och miljömässigt hållbar investering över tid. Vi  har svarta monokristallina solcellspaneler med hög verkningsgrad. Med tillägget svart ram och svart baksida, istället för metallfärgad ram och vit baksida, blir solcellspanelerna helsvarta vilket ger ett diskret och stilrent utseende som passar på de flesta hustak.

De solcellspaneler vi erbjuder har alltid minst 10 års produktgaranti och minst 25 års effektgaranti. Såklart är alla paneler vi erbjuder CE-märkte och uppfyller krav på elsäkerhet enligt svenska och europeiska standarder. Kvalitetsindex och certfiering säkerställer att våra solcellspaneler är säkra samt tillverkade på ett miljömässigt socialt hållbart sätt.

Som privatperson kan du ta grön av skattereduktionen "Grön Teknik" när du installerar solpaneler, det kan du läsa mer om på Skatteverkets hemsida

Vi har sedan vi började 2010, installerat flera hundra solcellsanläggningar tillsammans med våra partners.  

Kontakt och solpanel

Växelriktare - Huawei

Huawei erbjuder en mångsidig växelriktare med marknadens bästa verkningsgrad. Växelriktarna har inga fläktar vilket innebär att de är tysta och har mindre rörliga delar.

Huawei är en av världens största tillverkare av växelriktare och är ledande vad gäller forskning och utveckling. Huawei:s växelriktare har minst 2 MPPT ingångar vilket innebär mindre känslighet från skuggning samt möjlighet att blanda paneltyper, väderstreck och lutningar.

  • WiFi-internetuppkoppling
  • Inbyggt DC- och AC-överspänningsskydd
  • 10 års produktgaranti

pdfTeknisk specifikation - Huawei växelriktare

Solcellsinstallation

Växelriktare - Solaredge 

SolarEdge erbjuder ett unikt koncept som kombinerar det bästa från vanliga växelriktare och mikroväxelriktare. Solcellspanelerna förses med en optimeringsbox och dessa boxar kopplas sedan ihop till den centrala växelriktaren. Tekniken innebär mindre känslighet från skuggning, eliminering av inverkan från modulvariationer, driftövervakning på modulnivå samt möjlighet att blanda paneltyper, väderstreck och lutning fritt.

Växelriktaren arbetar med en fast inspänning vilket säkerställer att den alltid ger högsta möjliga verkningsgrad och är till skillnad från en klassisk växelriktare oberoende av stränglängd och temperatur. Via SolarEdge monitoreringsportal kan användaren övervaka anläggningen ner på panelnivå, följa energiproduktionen och utesluta driftstörningar.

  • 12 års produktgarani Växelriktare
  • 25 års produktgaranti Optimerare

pdfProduktblad SolarEdge växelriktare

 

Alla rättigheter Boo Energi 2024