boo energi logo boo energi logo
Jumbo Solceller

Vill du bidra till Sveriges elförsörjning?

Solceller

Uppdaterad: 14 maj 2024

Vi installerar kompletta, nyckelfärdiga solpaneler till din villa, bostadsrättsförening eller företag. Vi vill att du ska få en säker, trygg och väl utförd installation och en hållbar kostnadseffektiv helhetslösning med teknik och materialval i framkant.

Du kanske förvånas över hur snabbt en installation kan löna sig ?

Solpanelerna trivs bäst med mycket sol och kalkylen blir extra förmånlig när solpanelerna är riktade i 40 grader mot söder. En anläggning med 30 paneler på en normalstor villa brukar ha en återbetalningstid på under 10 år, men resultatet beror förstås på takets förutsättningar, elpriserna samt väderleken. Vanligtvis sker installationen 6 månader efter din beställning. Själva installationen tar vanligtvis 2-4 dagar och vi tar kontakt med dig och ser till att det passar ditt schema.

Vi guidar dig till en solcellsanläggning som är en långsiktigt mycket god investering, både för din ekonomi och vår miljö.

Svart solpanel

Vad kostar en installation med solceller? 

Varje installation skräddarsys efter dina förutsättningar. För att kunna ge någon typ av indikation, har vi nedan ett typexempel på en vanlig installation för en enplansvilla. Offerten är framtagen i april - 2023.

Om du vill veta vad en nyckelfärdig anläggning skulle kosta till ditt hem, fyll i vårt intresseformulär längst ner på sidan. 

Prisexempel: 

 • Betongpannor på taket med 25 graders lutning
 • 30 paneler = 13 kWp* 
 • Genererar ca 12 000 kWh/år
 • Pris med skatteavdrag 170 000 kr inkl. moms. 

*kWp är en solpanels eller solcellsanläggnings toppeffekt som uppnås vid STC (Standard Test Conditions)

Vad behöver vi för att kunna ta fram ett kostnadsförslag? 

Titta gärna på vår korta film som visar vilken information vi behöver från dig och hur lätt vi kan ta fram en beräkning och ett pris för just ditt hustak. Vår korta film (56 sekunder).

Installation solpanel

Grön Teknik - skattereduktion från Skatteverket 

Som privatperson kan du ta del av skattereduktionen Grön Teknik, vilket ger 20 % reducerat pris när du installerar en solcellsanläggning samt 50% för laddboxar och batterilager. 

Skattereduktion för grön teknik ges för:

 1. Installation av nätanslutet solcellssystem.
  Skattereduktion ges med 20 procent av kostnaden för arbete och material.
 2. Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi.
  Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.
 3. Installation av laddningspunkt till elfordon.
  Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.

På Skatteverkets hemsida finns mer information kring skattereduktionen "Grön Teknik".

Hustak med panel

Gör en klok investering för klimat och plånbok

Boo Energi värnar vår närmiljö och vill erbjuda en hållbar lösning för dig som kund. Med en investering i solpaneler når du minst tre positiva vinster:

 • Ekonomi
 • Miljö
 • Samhälle

Sänkta elkostnader
När du investerat i en solpaneler kommer du alltid använda din egenproducerade solel först, vilket betyder att du till viss del blir självförsörjande. Behovet av den el du behöver köpa av din elhandlare minskar.

Såld el
Som solcellsproducent, eller mikroproducent som vi ofta kallar det, konsumerar du mellan en tredjedel och upp till hälften av den el din anläggning producerar. Det överskott du får, främst under sommarmånaderna, kan du sälja till oss på Boo Energi. Vi betalar spotpriset + 13,3 öre per kWh under det första året om du också är elkund hos oss. 

Skattereduktion för din överskottsel
Den överskottsel du säljer till oss kan du få skattereduktion för, vilket för närvarande är 60 öre/kWh. Återbetalning sker via din deklaration. Skattereduktion ges inte för fler kilowattimmar än du köpt och för maximalt 30 000 kWh per år. Nätägaren meddelar skatteverket hur mycket solel du levererat ut på elnätet under året. 

Alla rättigheter Boo Energi 2024