boo energi logo boo energi logo
Jumbo Om Boo

Trygga elavtal och låga avgifter

Affärsansvarig Energitjänster

Känslan är underbar när vi får skyhöga betyg i både kund- och medarbetarundersökningar samtidigt som vi växer. Detta är ett bra bevis på att vi tror på delaktighet inom bolaget och att vi vill att kunderna stannar hos oss för att de gillar oss och den service och de produkter och tjänster vi erbjuder, utan att de sitter fast i krångliga avtal med långa uppsägningstider.

9 av 10 rekommenderar Boo Energi som arbetsplats. Vi bryr oss om varandra så som vi bryr oss och tar hand om våra kunder. Korta beslutsvägar samt en rak, ärlig och härlig kommunikation!

Vi växer nu snabbt inom området energitjänster och för att utveckla vårt erbjudande ut mot våra kunder söker vi nu dig som vill ta ansvar för att vidareutveckla och bygga upp en fungerande affärsverksamhet för energitjänster, i form av exempelvis lösningar för elbilsladdning, solceller, energilagring, styrning, mätning och flexibilitet. Vi ser stora möjligheter att tillhandahålla relevanta tjänster till både våra hushållskunder och företagskunder, såväl på vår hemmamarknad i Nacka/Värmdö som i vår nationella expansion.

Är du en driven och affärsorienterad person så erbjuder vi här en möjlighet att ta vid och utifrån vår nuvarande position bygga upp en fungerande affärsverksamhet. Att driva utveckling och göra skillnad i ett bolag med korta beslutsvägar i en arbetsmiljö som bygger på ömsesidig tillit. Ett ansvarsfullt och varierande arbete med många kontaktytor. En möjlighet att få vara med och tillsammans med våra kunder bidra till en hållbar utveckling för en bättre miljö både lokalt och nationellt – på riktigt.

Rollen som affärsansvarig

Vi söker en affärsansvarig med uppdrag att ta vid och fortsätta att bygga upp affärsverksamheten för energitjänster i form av lösningar för elbilsladdning, solceller, databaserad energieffektivisering, flexibilitetstjänster, mm. Du ansvarar för hela processen att utveckla, utforma och paketera erbjudanden till olika målgrupper. Det betyder bl a att du efter överenskommelse med VD/försäljningschefen driver utveckling av våra kunderbjudanden i nära samarbete med bl a vår IT/Digitaliseringsavdelning och marknadsavdelning. Du etablerar också samarbetsavtal med relevanta externa partners och koordinerar interna och externa installatörer och leverantörer.

Som en del i vårt försäljningsteam arbetar du aktivt med att driva försäljningsverksamheten framåt och bearbetar effektivt själv framförallt större kunder. Du har vidare ett processansvar för offerter, ordermottagning, leverans/installation, driftsättning och uppföljning.

I ditt arbete fokuserar du på verksamhetens lönsamhet, effektivitet och kvalitet och du har ett kommersiellt ansvar tillsammans med budgetansvar. Tillsammans med försäljningschefen tar du fram mål och affärsplaner som driver mot att nå ökad försäljning och ökad kundnöjdhet. Målsättningen är att utveckla och expandera verksamhet.

Du rapporterar direkt till VD för Boo Energi Försäljning AB.

Kvalifikationer

Som affärsansvarig är det viktigt att du är drivande och resultatinriktad med förmåga att skapa och bibehålla goda relationer både internt och externt. Du är initiativtagande, sätter din egen struktur och arbetssätt och gillar fria ramar. För att trivas i rollen har du en vilja att utvecklas, är flexibel samt lösningsorienterad. Din förmåga att förstå kundernas behov och omsätta dem i attraktiva affärsförslag är viktigt i din roll.

För att lyckas och trivas i rollen och bli en av oss på Boo Energi tror vi att du har god social kompetens och är genuint intresserad av människor, du motiveras av utveckling och drivs av att nå uppsatta mål. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och en fallenhet för att ge ett professionellt och engagerat intryck. För dig är det en självklarhet att komma till jobbet med engagemang och framåtanda. Du stimuleras av att göra affärer, vårda kundrelationer och har ett stort engagemang i hållbar utveckling.

Du har en akademisk examen inom ekonomi/teknik/marknad eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av tidigare arbete som elhandelsansvarig, affärsansvarig eller inom energiprodukter såsom exempelvis elbilsladdning är meriterande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning – heltid med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdatum är den 15 augusti. Ansökningar behandlas fr o m 16 aug, men tveka inte att skicka in din ansökan innan dess! Vid frågor och ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Fredrik Heleander (VD, Boo Energi Försäljnings AB), 0704-28 88 87 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Fr om 16 aug finns ansvarig rekryteringskonsult Gabriella Huss även tillgänglig för frågor och mer information, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Ansökan Energitjänstansvarig (klicka)

Boo Energi ansvarar för elnätet till ca 14 000 kunder i Saltsjö-Boo där vi även har kontoret. Vi har funnits i elbranschen i över 100 år och sätter kunden i fokus med hög servicenivå utförd av mycket kompetent personal. Koncernen består av moderbolaget Boo Energi ekonomisk förening som också ansvarar för elnätet samt två dotterbolag. Boo Energi Försäljnings AB som ansvarar för elhandel och energitjänster, samt Boo Energi Entreprenad AB som bl a arbetar med belysning och andra elinstallationer. Totalt är vi drygt 40 personer. Vi arbetar med privatkunder, företagskunder och partners.

 

 

 

Elnätschef

Boo Energi ansvarar för elnätet och eldistributionen till över 14 000 kunder och är lokalt beläget i Saltsjö-Boo i Nacka kommun. Koncernens huvudverksamhet är att förvalta och utveckla elnätet inom nätområdet och därmed trygga elförsörjningen till boende och företag i Saltsjö-Boo.

Boo Energi är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar. En fjärdedel av nätkunderna är medlemmar och därmed också delägare. Boo Energi sätter sin kund i fokus med mycket kunnig personal och ett säkert och tryggt elnät. Boo Energi har funnits i branschen i över 100 år och kan ge sina kunder värdefulla tips som kan spara både el, miljön och ekonomi. Boo Energis nätområde omfattar Saltsjö-Boo samt delar av kommunerna Värmdö och Vaxholm med en yta om 36 km2.

Utöver elnätsverksamheten som drivs direkt i föreningen, finns i koncernen två dotterbolag.

För mer info www.booenergi.se

Rollen som Elnätschef

Boo Energi bygger för framtiden med fokus på nya intelligenta lösningar för hållbarhet. I din roll som övergripande elnätsansvarig har du ansvar för de strategiska frågorna gällande elnätet och en långsiktigt hållbar utveckling av elnätet, dvs affärsmässigt utveckla verksamheten för att vara en aktör i framkant på elmarknaden.

Du har fullt ansvar för personal, budget och investeringar. Du kommer ha stort fokus på innovation och hållbara lösningar. Boo Energi är i ett moderniserings- och utvecklingsarbete av elnätet och verksamheten har ett framtidsfokus med införande av digitala övervaknings- , diagnos- och analysverktyg samt utveckling av arbetssätt och processer i linje med digitaliseringens möjligheter och eventuella konsekvenser av kommande lagstiftning.

Som Elnätschef har du ansvar för investeringsplanering, nätutvecklingsplaner och andra konsekvenser av elnätsregleringen, vilket bl a innebär rapportering till myndigheter kopplat till regleringen och det kommande Ren Energipaketet. I rollen ingår även att delta i samhällsdebatten kring elnätsfrågor och hållbarhet.

Till din hjälp har du en organisation med ca 20 medarbetare och du ingår i koncernledningen och rapporterar direkt till koncernchefen.

Din profil

  • Flerårig dokumenterad ledarerfarenhet med förmåga att fatta nödvändiga beslut. Intresse och förmåga att utveckla medarbetare och organisationer på ett framgångsrikt sätt.
  • Helhetssyn med god förmåga att leda och utveckla elnätsverksamheten både operativt och strategiskt.
  • Erfarenhet från ledande positioner/roller inom elnätsbranschen, gärna konkret erfarenhet från operativ verksamhet i kombination med fokus på strategier och elnätsutveckling (de senaste åren) och därför nu är mogen för att ta ett helhetsansvar.
  • Elkraftsteknisk utbildning på högskolenivå (ex. civilingenjör) eller annan teknisk utbildning på motsvarande nivå i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. 
  • Fullständig auktorisation för elinstallationsarbeten är ett krav.

Du har analytisk förmåga i kombination med ett strategiskt och affärsutvecklande perspektiv på hur elnätsmarknaden kan utvecklas. Du är kommunikativ och samarbetsorienterad och har ledaregenskaper som gör att du får andra med dig i utveckling och förändring genom att skapa delaktighet och involvering, såväl internt som externt.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan (CV). Sista ansökningsdatum är den 15 augusti. Under perioden 8/7-15/8 pausas själva rekryteringsprocessen men återupptas igen den 16 augusti, så tveka inte att skicka in din ansökan innan dess! För frågor kontakta rekryteringskonsult Gabriella Huss, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 Ansökan Elnätchef (klicka)

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress