boo energi logo boo energi logo
Jumbo El

Ladda klimatpositivt med Kia

Ladda positivt med Kia och Boo Energi

Vi har nedan samlat de vanligaste frågorna kring vårt samarbete med Kia. Saknas något som du önskar svar på. Hör av dig till oss: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-747 51 70

Vad innebär fri laddning i 3 år? 

Erbjudandet innebär ett avdrag med 3 600 kr fördelat på en treårsperiod när du köper en ny laddbar Kia och tecknar elavtal med Boo Energi. Beräkningen bygger på en årlig körsträcka på upp till 1 400 mil och en elförbrukning för Kias laddbara bilar på mellan 1,57 – 2,42 kWh/mil.  

Rörlig elpris har de tre senaste åren (2018-2020) haft ett genomsnittligt pris på 54,49 öre/kWh hos Boo Energi. Avdraget görs med 100 kronor per månad på din elfaktura under 3 år.

Hur kan elen på Boo Energi vara 110 % klimatpositiv?

Vi har sedan 2014 sålt el enbart från förnyelsebara energikällor, 100 % miljömärkt.

Från och med 2020 ser vi även till att klimatkompensera, så att all el till dig som kund hos Boo Energi är 110 % klimatpositiv. För att klimatkompensera för elen vi säljer investerar vi i projekt (Gold Standard*) där fossila bränslen byts ut mot förnyelsebara, vilket leder till minskade koldioxidutsläpp.

Det betyder att när du laddar din nya Kia är du med och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Dessutom erbjuder Kia laddning för 4 200 mil/år till ett värde av 3 600 kronor.

Vi har i år valt att investera i vind- och solkraft i Indien. Elen som i projekten är 100 % miljömärkt går till Indiens statsnät och ersätter fossil energi som i huvudsak dominerar i Indien. Projekten är certifierade av Gold Standard*, som är en slags kvalitetsstämpel för projektet.

* Gold Standard samarbetar med FN sedan 2017 och är en certifiering för utsläppsrätter. Ett antal miljöorganisationer (t ex Världsnaturfonden WWF) ligger bakom märkningen.

Frihet

Jag vill byta till Boo Energi som elleverantör, hur gör jag?

Efter det att du beställt din laddbara Kia och godkänt samtycke från Kia så kommer du få information från Boo Energi via e-post. 

Där fyller du i uppgifterna för den person som står för elavtalet i hushållet (det behöver inte vara samma person som köpt bilen, det viktiga är att ni bor på samma adress.)

Boo Energi behöver anläggningsid och när du vill att elavtalet skall starta. Lättast är om tittar på din senaste elfaktura, där finns information om ditt anläggnings-id och områdesid. Ring sedan ditt elbolag och fråga när du är fri att byta elavtal. Fyll i dina personuppgifter i formuläret Boo Energi skickat och fyll i startdatum för elleveransen. Välkommen till Boo Energi! 

Vi kan ta reda på uppgifterna åt dig. Välj i så fall fullmakt som alternativ när du fyller i uppgifterna på elavtalet. 

Vad innebär fullmakt? 

Vill du att vi tar reda på anläggnings-id, områdes-id och när du kan starta elavtalet hos oss på Boo Energi, då kan du välja fullmakt. Vi kontaktar ditt nuvarande elbolag och får in uppgiften från dem. I bland kan det ta tid att få svar, så om du har möjlghet, ta reda på uppgiften själv. 

Mitt elavtal är bundet i en viss tid framåt. Hur gör jag då?

Oftast är de kostsamt att bryta ett avtal, men när bindningstiden är slut hos din nuvarande elleverantör kan du ändå signera ett avtal med oss, vi flyttar fram startdatumet till dagen efter det att ditt nuvarande avtal löper ut. Du går tyvärr miste om rabatten de månaderna, men så fort elleveransen med oss startar, påbörjas månadsrabatten som är 100 kronor. 

Exempel: Erbjudandet via Kia gäller 36 månader från den dag då du fått bilen levererad. Så om du har ett bundet elavtal som pågår ytterligare ett år från det att du fått bilen, så kan du ändå dra nytta av klimatpositiv fri laddning i 24 månader.

Höstbild beskuren

Priser – Oavsett vilket avtal du väljer har vi på Boo Energi alltid:

  • Konkurrenskraftiga priser
  • Helt utan dolda avgifter
  • 110% klimatpositiv el, vilket är den bästa miljöklassningen av el som idag sälj.
  • Generösa avtalsvillkor med korta uppsägningstider på Boo-portföljen (3 månader) och Rörligt elavtal (1 månad). Det är endast vid Fastprisavtal du är bunden till en viss avtalslängd.

Vilket avtal ska jag välja?

Vi kan rekommendera vår mest populära produkt Boo portföljen som är en slags blandning av rörligt och bundet elpris. Våra elhandlare, som är experter på el, köper in elen vid tillfällen när de anser att priset är lågt. Elpriset blir sedan ett snitt av alla inköp och ger ett långsiktigt stabilt elpris med låga priser över tid. Detta har varit det bästa alternativet sedan starten 2015 och gör det möjligt att köpa el på samma sätt som större företag och industrier.

Här kan du läsa mer om våra elavtal och vad som skiljer dem åt.

Jag har ett sommarhus och vill att Boo Energi även levererar dit. Hur gör jag?

Gå in på vår hemsida www.booenergi.se/teckna-elavtal, och fyll i dina uppgifter. Du kan även ringa till vår kundservice om du vill att de guidar dig.

Jag har frågor om min faktura?

Här kan du läsa mer om vilka avgifter som finns på fakturan. Du kan alltid höra av dig till kundservice om du har frågor kring din faktura, 08-747 51 70 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Fakturasätt och betalsätt

Du kan för närvarande välja om du vill ha pappersfaktura eller e-postfaktura. Önskar du e-faktura går det också bra, då behöver du själv ta kontakt med din internetbank. Du kan välja autogiro, e-faktura (via din internetbank) eller att göra en vanlig bankgiro betalning.

 

Laddare   

Laddbox 

Jag vill ändra min huvudsäkring, hur gör jag?

Om du behöver ändra storlek på säkringen i bostaden eller till ditt företag, ta kontakt med ditt nätbolag eller en behörig elinstallatör. När bytet är genomfört meddelar elektriker säkringsändringen till ditt nätbolag. Nätavgiften kan komma att förändras vid säkringsbyte.

Jag ska installera solceller/laddbox, kan ni hjälpa till med det?

Självklart kan vi göra det. Du som köpt en ny laddbar Kia har dessutom 500 kronor i rabatt på laddbox och installation genom oss på Boo Energi. Mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så tar vi fram en lösning som passar dig. 

Vad har jag för ampere på min huvudsäkring?

Vilken säkring du har framgår vanligen på din faktura från ditt nätbolag eller elleverantör. Hittar du inte uppgiften, kan du alltid ringa din elnätsleverantör, de har uppgiften i sina system.

Jag har/ska installerat en laddbox, räcker min huvudsäkring?

Viktigt att tänka på är att hushållet behöver el som vanligt även när du laddar bilen och du kan  behöva byta till en högre huvudsäkring än 16 ampere. Ta kontakt med ditt nätbolag och meddela att du skall installera en laddbox, så hjälper de dig.

Jag behöver en HAN-ports modul till min laddbox, hur installerar jag den?

Först behöver ni beställa en HAN-ports modul, den går till exempel att beställa av oss. Är du elkund hos Boo Energi kostar Han-ports modulen 500 kronor inklusive moms och frakt. Du måste be ditt nätbolag aktivera hanporten (Bor du i Saltsjö-Boo är det till oss du vänder dig).   

Du installerar sedan själv HAN-ports modulen i din elmätare. Bryt plomberingen på elmätaren och öppna luckan och plugga in HAN-modulen.

 

 

Välkommen!

Nu ändrar appen utseende
Alla rättigheter Boo Energi 2016