boo energi logo boo energi logo
Jumbo Generell

Tryggt och säkert!

Fakturainformation

Fakturan för november

Vi har inte officiellt lanserat vår app, men vi vet att många av er har hittat till den i allafall. I appen står att din faktura är obetald, detta trots att du betalat faktura. Vi har felanmält detta och hoppas lösa det under början på januari. 

Fakturan i december

För dig som har både elnät och elleverans från Boo Energi visar diagrammet på fakturan fel värden, de har olyckligtvis dubblerats, både för 2021 och 2022. Du har däremot blivt debiterad för rätt antal kilowattimmar. Vi beklagar att det förvirrar och hoppas rätta till detta till nästkommande faktura. 

Nätavgift 

Du kan inte välja elnätsbolag, utan det är företaget som äger elnätet där du bor som fakturerar dig en nätavgift. Nätavgiften är den avgift du betalar för drift och underhåll av elledningarna och transport av elen till din bostad. Boo Energis nätavgift består av en fast del (abonnemangsavgift) och en rörlig del (elöverföringsavgift). Abonnemangsavgiften baseras bland annat på hur stor huvudsäkring du har och överföringsavgiften betalar du per kilowattimme (kWh) som överförs. Energiskatt 39,20 öre/kWh och moms tillkommer.

Boo Energi är en av de energibolag som har bland de lägsta nätavgifterna i hela Sverige.

Myndighetsavgifter

I kostnaden för elnätet ingår en elsäkerhetsavgift som vi som elnätsföretag behöver ta ut för att sedan betala till Elsäkerhetsverket. Dessutom ingår en nätövervakningsavgift som går till Energimarknadsinspektionen och en elberedskapsavgift som överförs till Svenska Kraftnäts elberedskapsenhet. Denna avgift tas ut en gång per år och i år finns den med på januaris faktura. 

Elhandelsavgift

Du kan välja Boo Energi som elleverantör var du än bor i Sverige. Elpriset består av fyra delar: 

- Månadsavgift 
- Pris per kWh
- Elcertifikatsavgift
- Moms

Hur ofta kommer fakturan?

Har du en beräknad årsförbrukning som överstiger 15 000 kWh, eller Boo-portföljen får du tolv fakturor per år, alltså en gång per månad. Har du en beräknad årsförbrukning som understiger 15 000 kWh får du sex fakturor per år, alltså varannan månad.

Även du som har en lägre beräknad årsförbrukning kan välja att få tolv fakturor per år, vi ser då gärna att du väljer e-faktura eller e-postfaktura. Understiger summan av fakturan 200 kr så skickar vi ingen faktura den månaden utan lägger beloppet på nästa faktura.

När förfaller fakturan?

Enligt de allmänna avtalsvillkoren som utarbetats mellan Svensk Energi och konsumentverket och som Boo Energi tillämpar så ska kunden få minst 20 dagars betalningsfrist på sin faktura från det att den sänts iväg. Vi läser av våra kunders förbrukning den sista varje månad. Sedan måste alla inlästa värden kvalitetskontrolleras och alla spotpriser läsas in innan vi kan fakturera. Förfallodatum kommer att bli den sista vardagen i månaden.


Ny faktura

Vår faktura får nytt utseende från och med december 2021. Vi hoppas du kommer uppfatta den som enkel och modern. På första sidan har vi sammanfattat fakturans betalningsuppgifter och på första sidan finns  vanligtvis också information ifrån oss. På följande sida finns detaljerade uppgifter om din anläggning, förbrukning och prisinformation. 

Faktura Sammanfattning


Del 1 - Detaljer om din anläggning och förbrukning 

Beskrivning del 1

 1. Månadens förbrukning
 2. Årsförbrukningen beräknas baserat på de senaste 12 månadernas förbrukning
 3. Perioden fakturan avser
 4. Vilken storlek på säkring du har
 5. Total mätarställning
 6. Vilken adress som mätaren finns på
 7. Ditt anläggning-id (ett unikt nummer)
 8. Ett områdes-ID består av tre bokstäver och visar var i Sverige din anläggning finns. BOO är Boo Energis nätområde
 9. Datumet när fakturan skapas
 10. Fakturans löpnummer
 11. Elmätarens nummer på din anläggning

 Del 2 - Förbrukning 

Staplarna visar din förbrukningshistorik. Vi jämför din elanvändning med motsvarande månad året innan. 

Förbrukning del 2


Del 3 - Om du bor i Boo Energis elnätsområde

Bor du inom Boo Energis nätområde har du sektionen elnät på din faktura. Bor du i en annan nätsägares område saknas denna del på fakturan från oss.

Beskrivning del 3 Elnät

 1. Myndighetsavgiften dyker upp på din elnätsfaktura en gång per år. Avgiften beststår av tre delar, elsäkerhet-, elberedskap och nätövervakningsavgift. De finansierar olika delar av statens verksamhet inom elområdet. Avgifterna är beslutade av riksdag och regering.
 2. Fast avgift är en månadsavgift för elnätet.
 3. Elöverföring är en rörlig avgift för elnätet som baserars på antal överförda kilowattimmar under perioden.
 4. Energiskatten är en svensk skatt som tas ut enligt lag. Energiskatten på el är i år (2021) 35,6 öre per kilowattimme exkl. moms och 44,5 inkl. moms.
 5. Moms, 25 %.
 6. Den totala kostnaden för elnät inklusive moms för perioden.

Del 4 - Elhandel

I rubriken ser du vilken avtalsmodell du valt. I exemplet nedan anges prismodell, Boo-portföljen

Del 4 Elhandel

 1. En fast avgift för dig som är elhandelskund
 2. Elpriset per kilowattimme
 3. Momsen på el är 25 procent.
 4. Den totala kostnaden för elhandel inklusive moms för perioden

 

 

 

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress