boo energi logo boo energi logo
Jumbo Anslutning

El till ert nya hus, när det byggs och när det är klart

Säkringsändring

Vilken huvudsäkring du behöver beror främst på hur mycket el du använder och hur elförburkningen är fördelad över tid. Om du har energikrävande apparater som kräver mycket ström kan du behöva en större säkring, särskilt när du har många energikrävande apparater igång samtidigt. Har du en vanlig keramiksäkring så slits den mer och den går sönder lättare om du ofta belastar den med en hög effekt .   

När du köper en ny apparat kan du i produktbeskrivningen läsa vilken effekt den har. En säkring på 10 ampere klarar ca 2 300 watt. 

Om du vet med dig att du behöver byta säkring och bor inom vårt nätområde är du välkommen att höra av dig till oss eller kontakta en behörig elektriker. Är du osäker, kan du läsa mer nedan, där försöker vi reda ut begreppen kring säkringar och varför man ibland kan behöva en större eller mindre"propp".

Du når oss på telefon: 08-747 51 70 eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Säkringar

Viken storlek på säkring passar din bostad eller verksamhet? 

16 A  - Grå märkning 

Du kan använda en effekt på max 11KW samtidigt. Har du elvärme via panna eller elelment kan du  behöva en strörre säkring. 

20 A - Blå märkning

Du kan använda en effekt på max 14 KW samtidigt. Har du elvärme via panna eller element och kanske bastu kan du behöva en större säkring. 

25 A - Gul märkning

Du kan använda en effekt på max 17 kW samtidigt. Har du elvärme via panna eller element och bastu, kanske golvvärme och andra apparater som kräver mycket el, kan du kanske behöva en säkring på 35 A.  

Är  osäker på om du har rätt storlek på din säkring?

För att pröva om du kan klara dig med en mindre huvudsäkring kan du använda en säkring med lägre styrka samtidigt som du har flera apparater igång. Du behöver inte anlita en elektriker för att testa, det är bottenplattan som säkringen är monterad på som avgör vilken största säkringsstorlek du kan använda. Om säkringen klarar effekten kan du kanske klara dig med en lägre huvudsäkring. 

Önskar du byta till en mindre- eller större huvudsäkring? 

Om du behöver ändra storlek på säkringen i bostaden eller till ditt företag, går det bra att boka en tid med oss så kan vi utföra säkringsändringen, pris från, 813 kronor inklusive moms. 

Du kan även kontakta en behörig elinstallatör för byte av huvudsäkring. När bytet är genomfört meddelar elektrikern att en säkringsändring är gjord till till oss. 

Nätavgifterna förändras vid säkringsbyte och blir lägre med en svagare säkring och högre när den klarar en högre effekt. 

Oss når du på telefon: 08-747 51 70 eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 Säkringar färgade

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress