boo energi logo boo energi logo
Jumbo Kia

Ladda klimatpositivt med Kia

Kör din Kia med klimatpositiv el

Kia och Boo Energi känner glädje över att tillsammans kunna verka för en rörelse mot ett hållbart klimat och en hållbar livsstil. Vi har en gemensam strävan om att vilja göra världen till en bättre plats. Ekonomiskt, socialt och miljömässigt.

När du köpt din Kia och laddar den med klimatpositiv el från Boo Energi bidrar vi tillsammans till minskade koldioxidutsläpp och ett bättre klimat, både i Sverige och Globalt. 

Ett samarbete med start den 11 oktober 2021. 

Vill du ladda klimatpositivt?

När du beställt din laddbara bil av Kia, behöver du för att ta del av erbjudandet bekräfta att vi på Boo Energi får sända dig ett mejl. Det gör du genom att acceptera samtycke i det sms eller mejl du får av Kia efter din bilbeställning. Vi skickar dig information om erbjudandet tillsammans med ett avtal som du kan signera digitalt.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-747 51 70.

Kia bjuder dig på hemmabilsladdning när du köper eller leasar en ny laddbar bil från Kia på www.kia.com eller hos din Kia återförsäljare. av bilen för en körsträcka på upp till 4 200 mil när du tecknar 3

 Ladda din nya Kia med klimatpositiv el

 • Kia bjuder* dig på laddning av din nya bil för en körsträcka på upp till 4 200 mil när du tecknar elavtal med Boo Energi, värde 3 600 kr. 
 • För varje mil du kör bidrar du till minskade globala koldioxidutsläpp, då all el från Boo Energi är 110 % klimatpositiv**.
* Gäller när du köper eller leasar en ny laddbar bil från Kia på www.kia.com eller hos din Kia-återförsäljare (gälller från och med den 11 oktober 2021).

* * Elen från oss kommer enbart från förnyelsebara energikällor så som sol, vind, vatten och biobränsle. Dessutom klimatkompenserar vi extra för utsläppen som genereras ur ett livscykelperspektiv vid energiframställningen + lite till. Det innebär att elen du laddar bilen med är 110 % klimatpositiv.

Genom att ”tanka” klimatpositivt är du med och bidrar till minskade koldioxidutsläpp.

Hur har vi räknat? 

Erbjudandet innebär ett avdrag med 3 600 kr fördelat på en treårsperiod när du köper en ny laddbar Kia och tecknar elavtal med Boo Energi. Beräkningen bygger på en årlig körsträcka på upp till 1 400 mil och en elförbrukning för Kias laddbara bilar på mellan 1,57 – 2,42 kWh/mil.  

Rörlig elpris har de tre senaste åren (2018-2020) haft ett genomsnittligt pris på 54,49 öre/kWh hos Boo Energi (prisexemplet avser prisområde SE3). Avdraget görs med 100 kronor per månad på din elfaktura under 3 år. Elnätsavgiften är inte inkluderad i beräkningen utan avser endast elkraft. 

Erbjudandet gäller 30 dagar efter det att du beställt bilen. 

Bild med logga

När du beställt din nya bil hos Kia skickar vi dig information 

Dagen efter du beställt din nya laddbara Kia kommer ett mejl från oss med information. Du kan i lugn och ro ta ställning till erbjudandet och tycker du att det låter bra fyller du i dina uppgifter och väljer prismodell för ditt avtal.    

Vi behöver följande uppgifter från dig: 

 • Ditt anläggnings-ID finns angivet på din elräkning och börjar på 735 999… (totalt 18 siffror). 
 • Ditt områdes-ID, tre bokstäver som finns också att utläsa på din elräkning. 
 • Du behöver veta från när du är fri att byta elleverantör. Ange datum för avtalsstart hos oss. 
 • Vill du att vi tar reda på ovanstående information åt dig. Bocka för fullmakt och vi inhämtar informationen från din nuvarande elhandlare.  

Bytet sker automatiskt och även om datumet skulle bli fel, finns det ingen risk att du blir utan ström. 

Du kan alltid ringa om du har frågor kring vilket elavtal som passar dina förutsättningar bäst eller om du vill att vi hjälper dig med bytet, 08-747 51 70 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

Ladda klimatpositivt 

Utöver 100 % miljömärk el klimatkompenserar vi på Boo Energi extra för de utsläpp som genereras för hela livscykeln vid energiframställningen och lite till. All el från Boo Energi är 110 % klimatpositiv och vi beskriver nedan hur det går till. 

Illustration Klimatpositiv

Här kan du läsa mer om de projekt vi investerat i för att öka andelen förnybar energi .

Boo Energi och hållbarhet

Miljö 

 • All el du köper av oss kommer från förnyelsebara energikällor, sol, vind, vatten och biobränsle.
 • Vi klimatkompenserar extra för mer än för vad som släpps ut ur ett livscykelperspektiv (för all el vi säljer). All el från Boo Energi är 110 % klimatpositiv utan att det kostar något för dig som kund.
 • Du som kund hos oss är med och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. 

Här kan du läsa mer om vårt miljö och hållbarhetsarbete.

Socialt 

 • Vi stödjer föreningslivet via Boo fonden och miljöprojekt  i vårt närområde. 
 • Som kund hos oss får du hälsorabatt på din elräkning. Ladda ner vår app E2E-Boo Energi. 
Här kan du läsa mer om vår hälsoapp.

Ekonomiskt - Elavtal utan extra påslag eller dolda avgifter. 

 • Du erbjuds alltid ett konkurrenskraftigt elpris med lågt påslag på alla våra prismodeller. Rörligt elpris, bundet elpris och vår favorit, Boo portföljen.
 • Du betalar för den el du använder, elcertifikat och en fast avgift som är 37,50 kronor per månad inklusive moms.
 • Välj prismodell i avtalet som är skickat till din e-post och Kia bjuder dig på fri elbilsladdning* i 3 år (100 kronor / månad).

Här kan du läsa mer om våra elavtal.

Service - Våra kunder stannar länge. 

Hos Boo Energi får du alltid personlig och genuin service. Vanligtvis svarar vi på 14 sekunder när du ringer och du behöver inte knappa dig fram för att komma rätt. Vi är rekommenderade av Reco för fjärde året i rad och vi får betyget "Mycket väl godkänd" i vår senaste kundundersökning.

All el vi säljer är 110 % klimatpositiv utan att det kostar något extra för dig som kund. 

Här kan du läsa mer om våra utmärkelser.

Triss med klimatpositiv

Våra kunder stannar länge för att de vill. 

Vi vägleder dig gärna och kan göra en ärlig jämförelse med det upplägg du har idag. Våra kunder stannar länge för att de är nöjda och trivs, inte för att de sitter fast i långa avtal. Frihet

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress