boo energi logo boo energi logo
Jumbo - Jobba hemma

En elräkning som blev mer än dubbelt så dyr

Det finns några elbolag som man verkligen behöver passa sig för. De har tveksamma säljmetoder, absurda påslag och orimliga bindningstider. Detta är inget nytt, branschen har haft problem länge med oseriösa aktören. Skillnaden nu är att när priserna stigit blir det också än mer kännbart för de hushåll som råkat teckna elavtal med "fel" elbolag.

 

Fakturan som är inklippt nedan avser februari. Observera att det ser ut som om kunden inte har något påslag alls, vilket borde innebära ett riktigt bra elpris. Elbolaget finns med på konsumentverkets svarta lista, tillsammans med sex andra elhandelsbolag.

Fulbolag

De redovisar inte momsen, vilket även gör det svårt att jämföra gentemot andra elbolag. I den grå rutan nedan redovisar vi varje post separat, moms är dock inkluderat i priset. Värt att notera är att påslaget från den oseriösa elhandlaren är högre än hela elräkningen om du haft Boo Energi som din elhandlare.

De ser även till att ta riktigt bra betalt för elcertifikat som är 18 gånger dyrare än Boo Enegis pris.

Tabell Ny

28 288 kronor dyrare på ett år

Skulle prisskillnaden hålla i sig månad efter månad och kunden använder 14 748 kWh som är beräknat för hushållet, skulle prisskillnaden bli mer än 28 000 kronor på ett år.

Dessutom är elen kunden köper via den oseriösa aktören varken miljömärkt eller klimatkompenserad.......

Svartlistade elbolag på konsumentverkets lista: Nordic Green Energy, Stockholms Elbolag, Svealands Elbolag, Elia (Elia Energy Group AB), Förvaltningsel, Telinet Energi, Axilia Energy

Länk till Konsumenternas elmarknadsbyrå.

 För ett lugnare elpris 909 217 px 2

Är du osäker på om du har ett bra elavtal idag?

Nu kan du på bara någon minut hämta information om ditt nuvarande elavtal via vår tjänst nedan och enkelt jämföra. Du väljer ditt elbolag och inhämtar uppgifterna med hjälp av ditt Bank-id. 

Du får direkt upp information om: 

  • Elpris
  • Anläggningsid
  • Bindningstid

När du hämtat uppgifterna kan du enkelt via vår hemsida göra en jämförelse. Våra priser finns tydligt redovisade och priserna du ser på hemsidan är vad du betalar. Vi har aldrig några dolda eller extra avgifter som kommer som en överraskning efteråt. 

Vi vill att du som är kund stannar länge, för att du är nöjd, inte för att du är uppbunden i ett avtal du inte kan ta dig ur. Vi har alltid generösa avtalsvillkor. 

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress