boo energi logo boo energi logo
Jumbo Solceller

Vill du bidra till Sveriges elförsörjning?

Solpaneler

Vi installerar kompletta, nyckelfärdiga solpaneler till din villa, bostadsrättsförening eller företag. Vi vill att du ska få en säker, trygg och väl utförd installation och en hållbar kostnadseffektiv helhetslösning med teknik och materialval i framkant.

Solpanelerna trivs bäst med mycket sol och kalkylen blir extra förmånlig när solpanelerna är riktade i 40 grader mot söder. En anläggning med 30 paneler på en normalstor villa brukar ha en återbetalningstid på under 10 år, men resultatet beror förstås på takets förutsättningar, elpriserna samt väderleken. Vanligtvis sker installationen 6 månader efter din beställning. Själva installationen tar vanligtvis 2-4 dagar och vi tar kontakt med dig och ser till att det passar ditt schema.

Vi guidar dig till en solcellsanläggning som är en långsiktigt mycket god investering, både för din ekonomi och vår miljö.

Offert för ditt hustak

Vi har gjort en kort film för att visa hur enkelt vi kan ta fram en beräkning och pris för just ditt hustak  vår korta film (56 sekunder).

Grön Teknik

Som privatperson kan du ta del av skattereduktionen Grön Teknik, vilket ger 15% reducerat pris för solcellsanläggningar samt 50% för laddboxar och batterilager. 

På Skatteverkets hemsida finns mer information kring skattereduktionen "Grön Teknik".

Hustak med panel

Jag är intresserad av solpaneler. Hur går det till? 

Skulle du vilja veta mer om just dina förutsättningar för en god energiproduktion. Börja med att skicka in en intresseanmälan till oss, du finner ett formulär längst ner på sidan. 

1. Rådgivning - vilka är dina förutsättningar?
När vi fått in en intresseanmälan från dig, tar en rådgivare kontakt via telefon. Efter samtalet får du en prisindikation via e-post. Om det känns intressant kommer vi ut till dig för ett personligt möte. 

2. Personligt möte
Vi erbjuder alltid ett personligt möte där vi utgår från tidigare prisindikation och korrigerar/bekräftar så allt stämmer överens med verkligheten.

3. Offert
Efter vårt möte skickar vi en offert för dig att ta ställning till, utifrån faktiska omständigheter och dina eventuella önskemål.

4. Presentation
Vi går igenom offerten tillsammans per telefon. Offerten är oftast digital vilket innebär att du kan bekräfta den via webben. Önskar du hellre ett pappersavtal, ordnar vi det. Vid beställning av solpaneler har du som konsument alltid 14 dagars ångerrätt.

5. Vad händer efter beställning?
Efter det att du beställt din anläggning kontaktar vi nätägaren.

Här kan du läsa mer om vilket ansvar elnätsägaren har och stegen innan driftsättning.

6. Installation
Vanligtvis sker installationen 6 månader efter din beställning. Vi ser till att det passar ditt schema och installationen tar vanligtvis 2-4 dagar.

Vi på Boo Energi blir er avtalspart och står för alla garantier. Gosol Energi är Boo Energis utförandepartner (säljare och installatör).

 

Gröna hustak med solceller

Gör en klok investering för klimat och plånbok

Boo Energi värnar vår närmiljö och vill erbjuda en hållbar lösning för dig som kund. Med en investering i solpaneler når du minst tre positiva vinster:

  • Ekonomi
  • Miljö
  • Samhälle

Sänkta elkostnader
När du investerat i en solpaneler kommer du alltid använda din egenproducerade solel först, vilket betyder att du till viss del blir självförsörjande. Behovet av den el du behöver köpa av din elhandlare minskar.

Såld el
Som solcellsproducent, eller mikroproducent som vi ofta kallar det, konsumerar du mellan en tredjedel och upp till hälften av den el din anläggning producerar. Det överskott du får, främst under sommarmånaderna, kan du sälja till oss på Boo Energi. Vi betalar spotpriset + 13,3 öre per kWh under det första året om du också är elkund hos oss. 

Skattereduktion för din överskottsel
Den överskottsel du säljer till oss kan du få skattereduktion för, vilket för närvarande är 60 öre/kWh. Återbetalning sker via din deklaration. Skattereduktion ges inte för fler kilowattimmar än du köpt och för maximalt 30 000 kWh per år. Nätägaren meddelar skatteverket hur mycket solel du levererat ut på elnätet under året. 

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress