boo energi logo boo energi logo
Jumbo - Lokalt

Närproducerad service

Boo Energi med 100 års erfarenhet.

Vi arbetar för att på flera sätt bidra i vårt närområde och har 100 år och sett till att våra kunder fått en säker elleverans.

Lördagen den 30 maj 1920 träffades ett antal personer i Sågtorps skola för att diskutera det gemensamma intresset att anskaffa och nyttja elektricitet. Boo Elektriska Distriubutionsförening bildas och 5 km elledningar köptes in. I dag 100 år senare finns närmare 14 000 fastigheter anslutna till Boo Energis elnät. Vårt nätområde täcker Saltsjö-Boo i Nacka kommun samt delar av Vaxholm och Värmdö kommun. Alla som bor i området har möjlighet att bli delägare även idag. Som medlem har man möjlighet att påverka och även en chans till återbäring varje år. 

Elnät som funnits i 100 år med hög kvalitet och låga avgifter

Vi har de senaste åren levererat 99,99 % till våra kunder, detta trots att stormar som Alfrida och Gudrun huserat och att vi vid flera tillfällen blivit tvungna att rycka ut för att våra kablar skadas vid vägarbeten. Vi på Boo Energi arbetar hela tiden för en bra balans av kvalitet och pris och är ett av de elnätsföretag som har de lägsta elnätsavgifterna i hela Sverige. Under 100 år har vi givit en genuin service och har för avsikt att fortsätta i samma stil. 

Vi hjälper många bostadsrättsföreningar och samfälligheter med deras gatu- och gårdsbelysning.

Vi underhåller, bygger om och bygger nytt enligt våra kunders önskemål och bidrar med kompetens och förslag för en trygg och bra belyst utemiljö.

Om ni planerar att gräva på tomten eller ute på allmän mark så markerar vi ut vart våra ledningar finns kostnadsfritt. Ni kan fråga oss direkt eller enkelt  gå in på ledningskollen.se, där kan ni även se var andra ledningsägares ledningar ligger (Kommunens VA, Skanovas teleledningar och fiber,mfl).

Boo Fonden 

De senaste fem åren har vi hjälpt föreningar och organisationer, då vi vill ge så många som möjligt chansen att påverka hälsan i positiv anda, utöva sitt intresse, bli sedd och känna tillhörighet. I år gav Boo Fonden stöd till att 15 föreningar som ansökt om bidrag. Vi ser att vår fond gör skillnad och är genuint glada över att kunna stötta i vårt lokala område där det behövs.  

Telegrafberget

Telegrafberget är beläget på södra stranden vid Halvkakssundet och har vägförbindelse från Orminge via Kummelbergets industriområde i Nacka. Under 2019 har arbetet med att bygga upp drygt 300 bostäder pågått. I början av september placerade Boo Energi en ny nätstation på platsen och i november var kabeldragningen klar och nätstationen installerad. 

Telegraf tre bilder

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress