boo energi logo boo energi logo
Jumbo Lastbalansering

Lastbalansering/laststyrning

Med lastbalansering behöver du inte riskera att säkringen går för att du använder för mycket el. Med laststyrning anpassar laddboxen laddningen till hur mycket el som finns att tillgå. När du använder mycket el samtidigt t.ex. när du tvättar, lagar mat och kör diskmaskinen på samma gång så minskar laddboxen automatiskt laddningen till bilen. I många fall innebär det att du inte behöver höja huvudsäkringen. Om du slipper byta säkring, så innebär det en besparing på din elnätskostnad, dessutom hjälper du till att hålla ner effekten i elnätet. 

Hur får jag laststyrning till min laddbox?

Om du bor i vårt elnätsområde och vill kunna styra lasten i din laddstation behöver du ha en elmätare från oss som heter Omnipower. Till elmätaren behöver du koppla en så kallad HAN-portsmodul, den går att köpa av oss. Hör av dig till vår kundservice, så hjälper de dig. 

Har du inte en mätare enligt bilden nedan, så hör du av dig till oss, vi byter ut elmätarna löpande och vi kan kika på när vi planerat in ett byte i just ditt bostadsområde. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-747 51 70

 Omnia mindre

Är det billigare att ladda elbilen på natten? 

Ja, det är billigare att ladda på natten. När du laddar nattetid är kostnaden lägre om du köper el, enligt avtalsformerna Boo-portföljen eller Rörligt elpris hos oss. Det är det faktiska timpriset (spotpris som det kallas) på elen som styr när det är som billigast att ladda. 

Om du är kund hos oss kommer du att kunna få information om elpris för kommande dygn via vår app som vi lanserar under våren (februari eller mars) 2022. Via appen kan du även ställa in när du vill ladda bilen om du har en av de vanligaste laddboxarna.

En enkel tumregel är att elpriset nästan alltid är billigast under nattetid mellan 23.00 fram till kl 05.59, där den lägsta prisbilden brukar vara mellan klockan 01.00-04.59.

Elbörsen 

Om du är nyfiken för hur elpriset kommer se ut det kommande dygnet, går det att se på elbörsen Nordpool. www.nordpoolgroup.com  ( Market data /Nordpool Day-ahead / prices).
Välj SE3 / Hourly / datum (det du vill se) / SEK. Priset du får fram är i SEK/MWh. Om du vill se priset per kWh kan du flytta kommatecknet ett steg åt vänster, så blir omvandlingen öre/kWh (exkl moms).

Välkommen!

Nu ändrar appen utseende
Alla rättigheter Boo Energi 2016