boo energi logo boo energi logo
Jumbo Klimatpositiv

Boo Energis bidrag till en bättre värld.

Minska CO2-utsläppen med oss!

Vi på Boo Energi säljer 100 % miljömärkt el, ändå har energin som alstras från förnyelsebara källor en påverkan på vårt klimat. Därför har vi bestämt att  klimatkompensera för all den el vi säljer.

När vi räknat ut hur mycket vi behöver klimatkompensera för att neutralisera vårt avtryck för elen vi säljer, kompenserar vi med lika mycket till. Detta gör att de kilowattimmar våra kunder förbrukar, bidrar till att minska utsläppen i världen. Vi kan därmed stoltsera med att all vår el är 110 procent klimatpositiv. 

 

Våra kunder gillar det vi gör

Våra kunder trivs med det genuina och tycker det är skönt att veta att de har rätt pris på elen de köper. Vi säljer mer el och får fler nöjda kunder och den positiva cirkeln är igång.

Klimatpåverkan

Vi säljer alltid 100 % miljömärkt el, ändå har energis som alstras en påvkeran på vårt klimat. En solcellsanläggning, precis som ett vind- och vattenkraftverk måste tillverkas, fraktas och sättas upp, för att sedan tas ned och demoleras när det är utslitet

Cirkulärt tänkande

Kina står för hälften av världens utsläpp och Sverige är världsledande på att tänka cirkulärt, alltså återanvända istället för att slänga. Vi tillsammans med andra måsta ta ansvar för att bevara vår storartade natur och vårt fantastiska djurliv och vi har inte tid att vänta. Hur kan vi påverka andra länder att tänka mer cirkulärt och att minska koldioxidutsläppen?

Öka medvetenheten

Vi vill öka medvetenheten och hoppas att våra insatser skapar förändring. Vi på Boo Energi investerar i koldioxidreducerande projekt. Hälften av vår klimatkompensation lägger vi i en vindkraftpark i Kina och hälften investerar vi i biogasanläggningar på landsbyggden.

Här kan du läsa mer om de projekt som vi investerar i.

Minska utsläppen

För varje kilowattimme el du köper av Boo Energi minskar de globala utsläppen av koldioxid. Vi kompenserar för all el våra kunder köper av oss och lägger dessutom till 10 procent. All el vi säljer är därmed 110% klimatpositiv.

När du köper el av oss är du med och bidrar till ett positivt klimatavtryck! (Men använd bara den elen du behöver.)

 Se pris för klimatpositiv el

Klimatpositiv Diplom

Diplom för klimatsmarta företagskunder.

Vi har tagit fram ett diplom som du kan skriva ut, rama in och sätta upp på kontoret. Ni kan även använda diplomet i upphandlingar för att stärka er miljöprofil. Klicka på länken nedan, och fyll i ditt kundnummer, så genereras ett diplom med ditt förtagsnamn.

 Ladda ner ditt klimatsmarta diplom här.

Viktig driftinformation

Svealands- och Stockholms Elbolag ringer just nu till våra kunder. De presenterar sig som Boo Energi eller att de har ett samarbete med oss. Vårt råd, acceptera inte per telefon eller sms. Ring oss gärna, vi gör en ärlig jämförelse, 08-747 51 70.

Alla rättigheter Boo Energi 2016