boo energi logo boo energi logo
Jumbo Entreprenad

Fagerhult Vialume

De tre ledorden vi använt i skapandet av den nya familjen för vägbelysning är visuell komfort, nordisk design och energieffektivitet. 

Produktbeskrivning

Vialume 1 är ett självklart val för gång- och cykelvägar, bostadsområden och mindre stadsgator.

Vialume 1, som tillverkas i Sverige för den nordiska marknaden, är först ut i armaturfamiljen som är framtagen i ett samarbete med ÅF Lighting. Armaturen har tydliga kopplingar till den nordiska designtraditionen och ett organiskt formspråk.

Med hjälp av Fagerhults nyutvecklade AGC-linser (Advanced Glare Control) optimeras den visuella komforten i Vialume 1. Ljuset distribueras genom de stora linser som sitter tätt ihop och bildar ett enda lysande kluster, vilket minskar bländningen. Ljusklustret lyser även upp innerkanten av ljusöppningen så att armaturen syns på avstånd. Denna effekt minskar bländningen och ger också god vägledning. Belysningstekniskt är Vialume 1 optimerad efter kraven i den senaste belysningsstandarden i kombination med god energieffektivitet. Linserna finns i olika varianter där samtliga är asymmetriska och bredstrålande.

Vialume 1 finns med ljusstyrning som reducerar energiförbrukningen med upp till 40 procent.

Montage

Armatur för montage på stolpe med stolptopp Ø 60 mm alternativt stolparm Ø 42-48 mm. Stolptoppsfäste beställs separat, se Tillbehör. Steglös tiltfunktion ± 15º för anpassning till olika vägalternativ. Stolphöjd 3-8 m.

Anslutning

Anslutningskabel 3x1,5 mm² av typ H05RN-F. Levereras med 6 m kabel (4 linser) eller 8 m kabel (7 eller 9 linser). Programmerbara varianter levereras med 5-polig kabel. Halogenfri kabel på förfrågan.

Utförande

Stomme, kylkropp, tiltmodul och stolpfäste av pressgjuten aluminium. Rostfria skruvar. Driftdon är inbyggt i armaturen. Planglas (IK09) eller UV-stabiliserad akryl (IK10). 8,5 kg.

Ljusfördelning

Asymmetrisk plus (L4 - extra bredstrålande).

Optik

AGC-linser (Advance Glare Control). 4L4 = 4 st L4-linser. 7L4 = 7 st L4-linser. 9L4 = 9 st L4-linser.

Välj din variant

Ställ en fråga

Offertförfrågan

Fagerhult Vialume:

Fyll i formuläret och skicka så återkommer vi till dig med prisuppgift. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i detta formulär.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka så återkommer vi till dig med mer information. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i detta formulär.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress