boo energi logo boo energi logo
Jumbo Elprislättnader

Hushåll med förbrukning på över 700 kWh per månad omfattas

Tidigare i år införde regeringen, med anledning av de exceptionellt höga elpriserna, en elpriskompensation för december 2021, januari och februari 2022 som avsåg kompensation till hushåll i hela Sverige. Regeringen föreslår nu en modifierad förlängning av elpriskompensationen även för mars månad som enbart avser södra och mellersta Sverige. 

Du som omfattas av elpriskompensationen kommer få ett avdrag på din elnätsfaktura från ditt elnätsbolag och du som är berättigad till kompensation behöver inte ansöka om kompensationen då det sker automatiskt. 

Elpriskompensation Faktura

Elpriskompensationen förlängs och skall även omfatta mars

Den 14 mars beslutades att elpriskompensationen förlängs och skall förutom december (2021), januari och februari, även omfatta mars (2022).

Kompensationen för mars månad avser hushåll i elområde 3 och 4, det vill säga södra och mellersta Sverige. 

Kompensationstrappan för mars är inte utformad på samma sätt som den "första" kompensationen. Än har Regeringen inte presenterat någon tidplan för när elpriskompensation för mars kan betalas ut. 

Hur vet du om du har rätt till kompensation?

Regeringen vill kompensera för de höga elpriserna som varit och du har rätt till kompensation om du är en privatperson och använt mer än 700 kWh el per månad under december 2021, januari eller februari 2022. Näringsidkare omfattas alltså inte.

Kompensationen är utformad som en trappa enligt bilden längre ner på sidan. 

Vi arbetar för att kunna kompensera dig som är elnätskund hos oss på fakturan under april och maj.

Våg

När betalas pengarna ut till dig som bor i Boo Energis nätområde?

Elpriskompensationen kommer redovisas som ett avdrag på elfakturan till våra kunder under april och maj månad (Ser du inte ditt avdrag på aprilfakturan ber vi dig vänta till fakturan i maj). 

Om elpriskompensationen är större än fakturabeloppet så har du ett innestående belopp kvar, som kommer dras från nästkommande fakturor tills dess att elpriskompensationen är utbetald.

Hushållen kommer få elpriskompensationen per automatik, du behöver inte göra något. 

Vem får kompensation i april och vem får vänta till maj?

Du som har solproduktion eller flera anläggningar eller som får din faktura varannan månad kommer få din elpriskompensation i maj, även du som flyttat in under perioden december, januari eller februari kommer få avdraget på din faktura i maj. Har du flyttat ut kommer du din ersättning insatt på ditt  bankkonto om du har anmält detta till oss.

Om du inte inte "ingår " i gruppen ovan, kommer troligtvis få din elpriskompensation i april. 

Kompensation

Elpriskompensation för södra och mellersta Sverige - mars

Det som regeringen kallar den förlängda elpriskompensationen avser enbart elområde 3 och 4. Det finns än så länge ingen tidplan för beslut i Riksdagen och när ersättningen för mars kan betalas ut. Elpriskompensation för mars

Viktigt till dig som flyttar under perioden 

Vi ber dig meddela oss ditt bankkontonummer om du flyttat från din anläggning efter december 2021. Detta då vi behöver hantera ditt ärende manuell. Vårt mål är att det är du som bott på anläggningen under deceber 2021- februari 2022 som ska få ta del av elpriskompenstionen.  

 

Vi behöver följande uppgifter: 

  • Ditt personnummer eller tidigare kundnummer hos oss:
  • Din tidigare adress eller anläggningsid:
  • Bank:
  • Clearingnummer:
  • Kontonummer:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Alla beslut tas av regeringen 

Det är elnätbolagen som är utförare och hanterar administrationen (utbetalningen/avdraget) enligt de direktiv som ges från regeringen. Det gäller storlek på utbetalning samt när utbetalning sker samt till vem.

Externa länkar: 

Åtgärdspaket för att möta prisökningar (Regeringens hemsida)

Frågor och svar om elpriskompensationen (Regeringens hemsida)

Kompensation för höga elpriser (Regeringens hemsida)

 

 Elnät och snö

 

Viktig driftinformation

På ön Edlunda har vi kopplat om i elnätet och en reservmatning förser nu hushållen med ström. Vi ber er som bor i området att hushålla med strömmen. Den 25 maj, kommer vi under dagen behöva bryta strömmen i ca 15 minuter.

Boo Energi


Värmdövägen 657
Box 103
132 23 SALTSJÖ-BOO
08 - 747 51 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Alla rättigheter Boo Energi 2016

Karta

Adress